Treka riteņbraucēja Fogele pēc pusgadu ilgas ārstēšanās pametusi slimnīcu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristīna Fogele
Kristīna Fogele Foto: Reuters/ScanPix

Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione treka riteņbraukšanā Kristīna Fogele no Vācijas pēc gandrīz pusgadu ilgās rehabilitācijas pametusi slimnīcu.

28 gadus vecā Fogele treniņā jūnija beigās pilnā ātrumā piedzīvoja sadursmi ar citu braucēju, bet vēlāk Berlīnē viņai tika veikta operācija. Viņai pēc smagās traumas ir paralizētas abas kājas, tādējādi vāciete nevarēs turpināt karjeru profesionālajā treka riteņbraukšanā.

"Nevarēju sagaidīt, kad tikšu pati savā vannasistabā, pati sev gatavošu ēst un izbaudīšu nedaudz miera. Mana situācija ir nostabilizējusies, un es tieku galā ar ikdienišķiem uzdevumiem, piemēram, varu izņemt spageti katlu no krāsns, neuzgāžot sev uz rokām spageti," intervijā aģentūrai DPA stāsta Fogele.

Pirms diviem gadiem Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Fogele izcīnīja zeltu treka sprinta sacensībās, bet 2012.gadā Londonas Olimpiādē viņa šajā disciplīnā kļuva par čempioni komandu sacīkstēs.

Fogele Riodežaneiro ieguva arī bronzu komandu sprintā un savas karjeras laikā pasaules čempionātā izcīnījusi 11 zelta godalgas.

Šī gan nebija pirmā reize, kad Fogele piedzīvojusi nopietnu sadursmi, jo 2009.gadā viņa 18 gadu vecumā, braucot ar velosipēdu, sadūrās ar automašīnu un pēc tam divas dienas pavadīja komā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu