IKEA "drudzis" turpina pārņemt pasauli. Pienākusi Jaunzēlandes kārta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc gadiem ilgušām baumām un spekulācijām, Zviedrijas mēbeļu un mājsaimniecības preču gigants IKEA oficiāli paziņojis par pirmā veikala atklāšanu Jaunzēlandē. Šis paziņojums šonedēļ izraisījis īstu trakumu sociālajos tīklos valstī, vēsta Lielbritānijas medijs “The Guardian”.

IKEA franšīzes devējs “Inter IKEA Systems” izvēlējies uzņēmumu, kas nodarbosies ar IKEA veikalu atvēršanu Jaunzēlandē.

“Mēs esam priecīgi piepildīt tik daudzu jaunzēlandiešu vēlēšanos. Mūsu mērķis ir padarīt IKEA pilnībā pieejamu, ieskaitot veikalus un elektronisko komerciju,” teikts franšīzi ieguvušā uzņēmuma paziņojumā.

Sīkāku informāciju par IKEA plāniem Jaunzēlandē uzņēmums sola publiskot nākamā gada sākumā, vēsta Jaunzēlandes medijs “NewsHub”.

2011.gadā Jaunzēlandē strauji izplatījās baumas, ka IKEA gatavojoties atvērt veikalu Oklendā, tomēr šīs baumas izrādījās nepamatotas.

Šogad oktobrī IKEA pārstāvji noliedza, ka uzņēmums gatavojoties sākt savu darbību Jaunzēlandes tirgū.

Ziņas par gaidāmo IKEA ienākšanu Jaunzēlandē šonedēļ iekļuva starp galvenajām Jaunzēlandes mediju ziņām.

IKEA jautājums arī kļuva par Jaunzēlandē tviterī visvairāk apspriesto jautājumu.

“IKEA traukumu” savā labā nevilcinājās izmantot arī Jaunzēlandes politiķi.

Jaunzēlandes ārlietu ministrs Vinstons Pīterss paziņoja, ka viņa lēmums atvērt Zviedrijā Jaunzēlandes vēstniecību, noteikti palīdzējis šajā jautājumā.

“Mēs pirms aptuveni diviem mēnešiem Stokholmā atvērtām vēstniecību, bet tagad pienāk lieliskas ziņas – IKEA sāks darbību Jaunzēlandē. Visus iepriekšējos gadus viņi nenāca, bet tagad viņi nāk,” ministrs norādīja Jaunzēlandes medijam “Newsatalk ZB”.

Jaunzēlandes Maseja Universitātes profesors Džonatans Elmss bauda viedokli, ka IKEA ienākšana Jaunzēlandē ir “diezgan nozīmīgs” notikums.

Viņš arī izteicās, ka gadījumā, ja jaunais IKEA veikals atradīsies piemēram, kaut kur pa vidu starp Oklendu un Hamiltonu, tas var kalpot kā tilts, kas savieno šīs abas Ziemeļsalas pilsētas.

Savukārt Jaunzēlandes sociālo tīklu lietotāji jokoja, ka IKEA ienākšana valstī noteikti novedīs pie šķirto laulību skaita pieaugumu, jo IKEA mēbeļu salikšana noteikti beigšoties ar nevienu vien strīdu.

Lai arī ziņas par IKEA veikala gaidāmo atvēršanu Jaunzēlandē sociālo tīklu lietotāji pārsvarā uzņēma ar entuziasmu, netrūka ar skeptiski noskaņotu cilvēku.

Vairāki cilvēki pauda viedokli, ka Klusajā okeānā esošo salu valsti lēnām sāk “pārņemt” globālās korporācijas, kas Jaunzēlandi līdz šim likušas mierā.

Piemēram, nesen par darbības sākšanu Jaunzēlandē paziņoja arī ASV ātrās apkalpošanas restorānu tīkls “Taco Bell”.

Jaunzēlandi lielās korporācijas bieži vien izmantojušas, lai pārbaudītu jaunus produktus un tehnoloģijas, tomēr lielie apģērbu un mājsaimniecības preču tīkli līdz šim nelabprāt sākuši savu darbību Jaunzēlandē, to pamatojot ar salīdzinoši nelielo iedzīvotāju skaitu valstī un augstajām preču piegādes izmaksām.

Jaunzēlandē cer, ka IKEA ienākšana valstī varētu šo situāciju mainīt.

Uzņēmumu IKEA 1943.gadā dibināja zviedrs Ingvars Kamprads.

Šobrīd uzņēmumam ir aptuveni 400 tirdzniecības vietas gandrīz 50 pasaules valstīs, arī Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu