Video: Tesla Model S dienas laikā uzliesmo divreiz (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāds Tesla Model S saimnieks Losgatosā, Kalifornijas štatā, brīdī, kad instrumentu panelī iedegās lampiņa, kas vēsta par pārāk zemu spiedienu kādā no riepām, pat iedomāties nevarēja, ka dienas izskaņā viņa auto būs liesmu saēsts un nelietojams.

Kā vēsta televīzijas kanāls CBS, nepatīkamie notikumi risinājušies Losgatosā, Kalifornijas štatā. Vārdā nenosauktais elektromobiļa Model S saimnieks bijis ceļā, kad no auto pēkšņi saņēmis brīdinājumu par riepu spiediena izmaiņām. Šā iemesla dēļ viņš devies izsaucis evakuatoru, kas automobili nogādājis riepu darbnīcā.

Kamēr kārtoti rēķini, Model S saimnieks izdzirdējis šņākoņu no tās vietas, kur atradies auto. Īsu brīdi vēlāk tas uzliesmojis un nācies saukt ugunsdzēsējus. Tie liesmas nodzēsuši un pēc aptuveni sešām stundām, kad baterijas bija paguvušas pietiekami atdzist, auto pārvietots uz citu stāvvietu. 

Ja šķita, ka nekas ar auto vairs nevar notikt, tie bija maldi, jo auto uzliesmoja atkārtoti un cieta vēl vairāk. Kā norādīts video sižetā, auto ar iekšdedzes dzinēju būtu nodzēsts ievērojami ātrāk, taču elektromobiļa ugunsgrēku likvidēt ir ievērojami ātrāk. Tas tādēļ, ka baterijas atrodas grīdā, un tās no bojājumiem sargā bieza metāla plāksne.

Kamēr Tesla Motors skaidro aizdegšanās cēloņus, viens no iemesliem varētu būt bojātā auto nepareiza transportēšana, jo saskaņā ar Green Car Reports informāciju, ir elektroauto, kurus drīkst pārvadāt tikai uz platformas, lai nebojātu elektromotorus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu