Peiners neglābj komandu no zaudējuma Eirolīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žanis Peiners
Žanis Peiners Foto: EPA/Scanpix

Latviešu basketbolists Žanis Peiners piektdien guva desmit punktus ULEB Eirolīgas 14.kārtas spēlē, neglābdams Turcijas klubu Stambulas "Dariššafaka Tekfen" no zaudējuma.

Turcijas vienība viesos ar rezultātu 84:85 (18:30, 25:15, 14:24, 27:16) piekāpās Krievijas klubam Maskavas apgabala "Himki".

Peiners šajā mačā laukumā bija 25 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus, bet aizmeta garām savu vienīgo tālmetienu.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja trīs piezīmes, tikdams pie 14 efektivitātes koeficienta punktiem.

Latvieša pārstāvētajā komandā pa 13 punktiem guva amerikānis Rejs Makalums un Nigērijas basketbolists Maikls Ēriks.

Tikmēr laukuma saimniekiem 19 punktus iemeta Bulgārijas naturalizētais amerikānis Dī Bosts.

Citā mačā ar trim punktiem atzīmējās Dairis Bertāns, kura pārstāvētā Itālijas čempione Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" viesos ar rezultātu 86:83 (21:23, 26:17, 17:16, 22:27) guva virsroku pār Grieķijas spēcīgāko komandu Atēnu "Panathinaikos Opap".

Bertāns šajā duelī laukumā pavadīja 11 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā iemeta savu vienīgo tālmetienu, bet aizmeta garām divus divpunktu metienus.

Viņš arī pārtvēra vienu bumbu, divas reizes pārkāpa noteikumus un efektivitātes koeficientā palika uz nulles.

Latvieša pārstāvētajā komandā ar 20 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās lietuviešu centra spēlētājs Artūrs Gudaitis.

Atēnu vienību no zaudējuma neglāba Nika Kalatesa 24 punkti un 11 rezultatīvas piespēles.

Tāpat uzvaru svinēja Lietuvas grands Kauņas "Žalgiris", kas savu skatītāju priekšā ar rezultātu 80:73 (16:16, 23:17, 20:20, 21:20) apspēlēja Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi FOX".

Kauņas vienībā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Artūrs Milaknis.

Viesiem 20 punktus guva amerikānis Skotijs Vilbekins.

Vēl piektdien iepriekšējās sezonas čempione Madrides "Real" viesos ar rezultātu 82:72 (27:16, 19:15, 19:28, 17:13) pārspēja Vācijas klubu Minhenes "Bayern".

Madridiešiem 22 punktus guva Slovēnijas naturalizētais amerikānis Entonijs Rendolfs, bet 19 punkti bija Serhio Ļuļam.

Jau ziņots, ka Jānis Strēlnieks ceturtdien iemeta 11 punktus, bet viņa un Jāņa Timmas pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" savā laukumā ar rezultātu 98:77 bez lieliem sarežģījumiem apspēlēja Spānijas klubu Grankanārijas "Herbalife", kur spēlē Anžejs Pasečņiks.

Tāpat uzvaru ceturtdien guva Rolanda Šmita pārstāvētā Spānijas komanda Barselonas "Lassa", kas viesos ar 77:70 pārspēja citu šīs valsts vienību Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Uzvaru ceturtdien guva arī turnīra kopvērtējuma līdere Stambulas "Fenerbahce Beko" no Turcijas, kas viesos ar 89:65 droši apspēlēja Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes. Tikmēr citā ceturtdienas mačā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Krievijas grands Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar rezultātu 102:84 pārspēja vienu no sīvākajām konkurentēm Stambulas "Anadolu Efes".

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 13 uzvarām 14 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 12 panākumiem seko Madrides "Real", bet tālāk ar 11 uzvarām ir Maskavas CSKA, no kuras par divu panākumu tiesu atpaliek Stambulas "Anadolu Efes" un Pirejas "Olympiakos".

Aiz pirmā piecinieka ar septiņām uzvarām ir Kauņas "Žalgiris", Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Minhenes "Bayern" un Barselonas "Lassa". Pirmo desmitnieku ar sešām uzvarām noslēdz Vitorijas "Kirolbet Baskonia", bet 11 ar tādu pašu bilanci ir Atēnu "Panathinaikos Opap".

Tikmēr Grankanārijas "Herbalife" ar piecām uzvarām 14 spēlēs ir 12.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen tikusi pie viena panākuma 14 cīņās, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu