Latvijā pagājušā diennaktī apzagti seši mājokļi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dzīvojamās mājas balkons. Ilustratīvs foto
Dzīvojamās mājas balkons. Ilustratīvs foto Foto: Renāte Briede/LETA

Latvijā pagājušā diennaktī apzagti seši mājokļi, kā arī aizdzītas divas automašīnas, informēja Valsts policija.

Tāpat reģistrētas piecas zādzības no transportlīdzekļa un viena velosipēda zādzība. Aizvadītajā diennaktī reģistrēta arī 41 cita veida zādzība.

Policijas novērojumi liecina, ka zādzību skaits no mājokļiem palielinās rudens un ziemas mēnešos - novembrī, decembrī un janvārī. Tas saistīts ne vien ar tumšo laku, bet arī ar gada nogales svētkiem, kad iedzīvotāji mājokli atstāj nepieskatītu vai vienkārši kļūst neuzmanīgāki. Lai pasargātu savu īpašumu, policija aicina ievērot drošības pasākumus.

Liels skaits zādzību no mājokļiem notiek tāpēc, ka saimnieki nav aizslēguši durvis vai aizvēruši logus. Policijas prakses liecina, ka saimnieki pieļauj šādu kļūdu ne vien dodoties prom, bet arī atrodoties mājās. Dažkārt zagļi mēdz pārbaudīt, kuru dzīvokļu durvis nav aizslēgtas un šos mājokļus apmeklēt, kamēr saimnieki guļ vai pavada laiku viesistabā. Šī iemesla dēļ arī nevajadzētu vērtīgās mantas glabāt priekšnamā.

Tāpat jāatceras aizvērt logus. Zagļi var viegli atspiest arī vēdināšanas režīmā atstātus logus un pa tiem iekļūt.

Policija norāda, ka apsardzes uzņēmumu pakalpojumu izmantošana var ievērojami atvieglot mājokļa pieskatīšanu saimniekiem esot prombūtnē.

Privātmājās, kurās ierīkota signalizācija, dodoties gulēt to vajadzētu aktivizēt tajos stāvos, kur neviens neatrodas.

Ja mājās tiek uzglabāta skaidra nauda, dārglietas vai vērtīga elektronika, ir vērts padomāt par kvalitatīva seifa iegādi.

Tāpat policija norāda, ka labas attiecības ar kaimiņiem atmaksājas, tāpēc prombūtnē kaimiņiem

var palūgt pievērst uzmanību tam, kas notiek mājokļa apkārtnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu