Norvēģis Bē turpina uzvaru gājienu PK biatlonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Norvēģijas biatlonists Juhanness Tīngnēss Bē
Norvēģijas biatlonists Juhanness Tīngnēss Bē Foto: TOBY MELVILLE/REUTERS

Norvēģijas biatlonists Juhanness Tīngnēss Bē sestdien guva uzvaru Čehijā notiekošā Pasaules kausa trešā posma 15 kilometru masu starta sacensībās.

Sezonas pirmajās masu starta sacensībās Bē pie uzvaras tika pārliecinoši, turklāt šaušanā viņš aizvēra visus 20 mērķus, finišu sasniedzot pēc 37 minūtēm un 25,2 sekundēm. Otrais, atpalikdams 46,5 sekundes, bija ugunslīnijā divas kļūdas pieļāvušais Kentēns Fijons Majē no Francijas.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa krievs Jevgēņijs Garaničevs.

Zīmīgi, ka šajā posmā Bē iepriekš uzvarēja arī sprintā un iedzīšanā, tādējādi nepārspēts paliekot visās trijās šīs nedēļas vīriešu sacensībās.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 428 punktiem ir J.T.Bē, tālāka ar 312 punktiem ir krievs Aleksandrs Loginovs, kurš masu startā bija 15.vietā, bet pēc tam ar 266 punktiem seko austrietis Simons Eders un Simons Destjē no Francijas.

Tikmēr Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kurš slimības dēļ šajā posmā nestartēja, ar 39 punktiem ir 44.pozīcijā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

Pērn vīriešu konkurencē par Pasaules kausa ieguvēju kļuva titulētais francūzis Martēns Furkads, kamēr dāmām labākā bija somiete Kaisa Mekereinena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu