ĀM nav ziņu par Indonēzijā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cunami sekas Indonēzijā 2018. gada 23. decembrī
Cunami sekas Indonēzijā 2018. gada 23. decembrī Foto: Dasril Roszandi/AFP

Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā nav ziņu, ka Latvijas valstspiederīgie būtu cietuši cunami Indonēzijā, aģentūru LETA informēja ĀM preses sekretārs Gints Jegermanis.

Neviens Latvijas valstspiederīgais arī nav vērsies pēc palīdzības, sacīja Jegermanis.

Ja Latvijas valstspiederīgie ir Indonēzijā, tad viņi ir aicināti ziņot tuviniekiem, ka ir drošībā. Ja ir nepieciešama konsulārā palīdzība, tad jāzvana uz ĀM diennakts tālruni ārkārtas situācijām +37126337711 vai jāraksta uz e-pastu "palidziba@mfa.gov.lv".

Kā ziņots, vulkāna izvirduma izraisīts cunami Indonēzijas Zunda šaurumā, kas sestdienas vakarā skāris Sumatras salas dienvidu piekrasti un Javas rietumus, prasījis vismaz 222 cilvēku dzīvības, paziņojušas amatpersonas.

Cietuši vēl 843 cilvēki, bet 28 cilvēki šobrīd tiek uzskatīti par pazudušiem, norādījis Indonēzijas nacionālā katastrofu dienesta pārstāvis Sutopo Purvo Nugroho, piebilstot, ka patiesais upuru skaits var izrādīties vēl lielāks.

Neprognozētais cunami vilnis nodarījis plašus postījumus un izraisījis paniku cilvēkos. Sagruvušas simtiem ēku, izgāzti koki, apgāztas automašīnas, piekrasti klāj gruveši. Vissmagāk cietis Pandeglangas rajons pašā Javas salas rietumu galā.

No cietušajiem rajoniem tiek evakuēti ievainotie, turp nosūtīta smagā tehnika, lai palīdzētu meklēšanas un glābšanas darbos.

Kā uzskata speciālisti, pēkšņo cunami vilni varēja izraisīt Anak Krakatau vulkāna izvirduma radīti zemūdens noslīdeņi apvienojumā ar spēcīgu pilnmēness laika paisumu, bet īstie cēloņi vēl tiek analizēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu