Mūžībā negaidīti aizgājusi operdziedātāja Rudīte Ruško

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Rudīte Ruško
Rudīte Ruško Foto: No personīgā arhīva

Mūžībā aizgājusi operdziedātāja, vokālā pedagoģe un koncertu producente Rudīte Ruško (03.05.1966 - 21.12.2018.), informē dziedātājas piederīgie.

Tuvinieki aicina godināt dziedātājas piemiņu 29. decembrī no plkst.13 līdz plkst.14.20 Rīgas krematorijas Lielajā zālē.

Ruško vokālo mākslu apguva Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā. No 1992. gada līdz 2000. gadam viņa bija Latvijas Nacionālās operas (LNO) soliste. Dziedātājas nozīmīgākās lomas LNO izrādēs ir Karmena un Mikaela (Karmena), Esmeralda (Parīzes Dievmātes katedrāle), Ilze (Pazudušais dēls), Suzanna (Figaro kāzas), Pamina (Burvju flauta), Mizete Bohēma), Amnerisa (Aīda) u.c.

Rudīte Ruško
Rudīte Ruško Foto: no personiskā arhīva

Viņa 1993. gadā saņēma Lielo mūzikas balvu kā Henrija Pērsela operas uzveduma "Didona un Enejs" radošās grupas dalībniece.

No 2000. gada Ruško darbojās kā brīvmāksliniece, koncertējot Holandē, Beļģijā, Lielbritānijā, Igaunijā, Itālijā, Vatikānā, Austrijā, Vācijā, Krievijā un citās valstīs.

Ruško 2004. gadā izveidoja privātu koncertorganizāciju un rīkoja daudzus dažāda mēroga muzikālos notikumus, savu radošo potenciālu veltot klasiskās opermūzikas un operetes žanru popularizēšanai. Ruško bija ilggadēja skatītāju iemīļotā "Ceriņu dārza" (Dobele) koncerta producente un dalībniece. Vēl viņa darbojās arī kā vokālā pedagoģe.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu