Kurzemē sniega segas biezums sasniedzis 16 cm (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgā uzsnidzis pirmais sniegs
Rīgā uzsnidzis pirmais sniegs Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

24.decembra rītā gaisa temperatūra Latvijā ir -1..-6 grādi, valsts ziemeļaustrumos vietām -8 grādi, un daudzviet - īpaši valsts centrālajā daļā - snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Sniega segas biezums no 3-8 centimetriem Kurzemē līdz 11-16 centimetriem valsts austrumos. Tik daudz sniega Ziemassvētkos Latvijā nav bijis kopš 2012.gada.

Debesis pārsvarā apmākušās. Pūš lēns līdz mērens rietumu un ziemeļu vējš, Kurzemes piekrastē brāzmās līdz 12 metriem sekundē.

Rīgā palaikam snieg, pūš mērens ziemelis un gaisa temperatūra ir -1..-2 grādi.

No Rīgas jūras līča nākošu mākoņu rinda vietām Zemgales rietumu daļā un, iespējams, arī Kurzemes austrumos pirmdien atnesīs mēreni stipru snigšanu.

Bagātīgi snigs šaurā teritorijā, un valsts lielākajā daļā snigs maz vai nemaz. Starp mākoņiem vietām uzspīdēs saule.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemelis, tā ātrums brāzmās Kurzemes piekrastē sasniegs 14 metru sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +1..-4 grādi. Svētvakarā vietām, debesīm skaidrojoties, - ar lielāko varbūtību Vidzemē - gaiss atdzisīs līdz -7..-10 grādiem.

Sagaidāms, ka Rīgā pēc rīta snigšanas būs maz nokrišņu. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš, gaisa temperatūra dienā 0..-2 grādi.

Laikapstākļus ietekmē zema spiediena apgabals, kā arī anticiklons, kas pastiprinās Rietumeiropā. Atmosfēras spiediens Latvijā no rīta 755-758 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī; gaidāma tā paaugstināšanās.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien bija no +2 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz -5 grādiem valsts ziemeļaustrumu novados.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 23.decembrī bija +21 grāds Spānijā, Francijas dienvidos, Itālijā un Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -27..-28 grādi Somijā un Zviedrijā, kā arī -36 grādi Krievijā pie Urāliem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu