Svētdien gunsdzēsēji steigušies dzēst divus degošus adventes vainagus un vienu egli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki svētdien steigušies dzēst divus degošus adventes vainagus un vienu aizsvilušos Ziemassvētku eglīti, informē VUGD preses pārstāve Inta Palkavniece.

Rīgā, Paula Lejiņa ielā, kādā dzīvoklī bija aizdedzies adventes vainags 0,5 kvadrātmetru platībā, bet kādā dzīvojamā mājā Ernesta Birznieka-Upīša ielā dega adventes vainags 0,2 kvadrātmetru platībā. Savukārt Jelgavā, Paula Lejiņa ielā, dzīvoklī aizdegās egle 0,5 kvadrātmetru platībā. Divos no šiem ugunsgrēkiem iedzīvotājiem pašiem izdevās apslāpēt liesmas pirms VUGD ierašanās.

VUGD atgādina, ka adventes vainagi daudzviet nostāvējuši jau mēnesi, tāpēc jāņem vērā, ka tagad tie ir īpaši sausi un viegli uzliesmojoši. "Šādiem sausiem un jau ilgāku laiku istabā, siltumā, pastāvējušiem vainagiem, lai aizdegtos, nav nepieciešama atklāta uguns - pietiek pat ar siltumu, ko rada svece. Tāpēc aicinām iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem un sveces vainagā vai nu nededzināt, vai arī neatstāt vainagu pat uz brīdi bez uzraudzības," brīdina ugunsdzēsēji.

2017.gadā ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst 23 ugunsgrēkus, kuru iespējamais izcelšanās iemesls bija saistīts ar neuzraudzītām degošām svecēm, adventes vainagiem vai eglēm. Šogad reģistrēti jau vairāk nekā desmit ugunsgrēki, kas izcēlušies bez uzraudzības atstātu sveču dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu