33% no pārdotiem jauniem Toyota auto ir hibrīdi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Toyota Yaris Hybrid
Toyota Yaris Hybrid Foto: Toyota

Viens no lielākajiem auto nozares uzņēmumiem Latvijā - WESS Motors Toyota apkopotā informācija liecina, ka viena trešā daļa no šī gada vienpadsmit mēnešos pārdotajām jaunajām Toyota automašīnām ir ar hibrīddzinēju. Kopš šī gada sākuma WESS Motors Toyota pārdevis 1313 jaunus auto, no tiem 33% ir hibrīdi. Populārākie Toyota hibrīda modeļi ir RAV4 Hybrid, C-HR Hybrid un Yaris Hybrid.

“Pozitīvi vērtējam, ka ar katru gadu pieaug iedzīvotāju interese par auto ar hibrīda piedziņu. Inovatīvas tehnoloģijas, videi draudzīgāki risinājumi un degvielas ekonomija ir tikai dažas no hibrīda priekšrocībām. To, ka hibrīdi ir viena no nākotnes auto populārākajām izvēlēm apliecina arī SEB līzinga veiktās aptaujas rezultāti, kur 26% jaunu auto pircēju norādījuši, ka nākotnē labprāt izvēlētos auto ar hibrīddzinēju. Toyota ir tirgus līderis ar visplašāko hibrīdauto piedāvājumu, - to apliecina arī pārdoto hibrīdauto īpatsvars, ko jau nākamgad WESS Motors plāno kāpināt līdz pat 40%,” stāsta AS “WESS” izpilddirektors Aleksejs Radionovs.

Toyota hibrīdu tehnoloģijas pasaulē pieejamas jau vairāk nekā 20 gadus. Kopumā pārdoti vairāk nekā desmit ar pusi miljonu hibrīda automobiļu, no kuriem pusotrs miljons Eiropā. Kopš pirmā Toyota Prius hibrīda atklāšanas šī inovatīvā tehnoloģija ir pieejama 16 Toyota pamata modeļiem un tiek izmantotas septiņas dažādas hibrīda piedziņas. Turklāt Toyota turpina paplašināt hibrīda tehnoloģijas robežas, lai tā apmierinātu visdažādākās klientu vajadzības. Latvijā šobrīd tiek piedāvāti septiņi Toyota hibrīdmodeļi: Yaris, Auris/Auris Touring Sports, RAV4, Prius, Prius Plug-In, Prius+ un C-HR. Savukārt no nākamā gada arī jaunākie Toyota modeļi, kā, piemēram, Corolla, Camry u.c. būs pieejami ar hibrīda piedziņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu