Ar Krievijas vēstniecības atbalstu rekonstruēti padomju karavīru brāļu kapi Tilžā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šomēnes Krievijas vēstniecības ģenerālkonsulāts Daugavpilī organizējis padomju karavīru brāļu kapu Tilžā rekonstrukciju.

Par ieceri vēl šogad atjaunot padomju armijas karavīru brāļu kapus Tilžā Krievijas vēstniecība Ārlietu ministriju un Aizsardzības ministriju informējusi jau gada sākumā. Darbi organizēti, ņemot vērā 2007.gada 18.decembra vienošanos "Par Latvijas apbedījumu statusu Krievijas Federācijas teritorijā un Krievijas apbedījumu statusu Latvijas Republikas teritorijā".

Balvu novada pašvaldība, atsaucoties vēstniecības aicinājumam, izvērtējusi apbedījumu tehnisko stāvokli. Pēc pārbūves un atjaunošanas darbu apjomu, tāmju un skiču sagatavošanas Krievijas vēstniecības ģenerālkonsulāts Daugavpilī noslēdzis līgumu ar SIA "Rēzeknes būvnieks", lai veiktu brāļu kapu teritorijas labiekārtošanu.

Kapos veikta esošo betona apmaļu demontāža, apstādījumu zāģēšana, sakņu raušana, ietves apmales uzstādīšana, bruģakmens ieklāšana. Tāpat karavīru atdusas vietā uzstādīta norādes zīme un žogs. Remontdarbi, kas izmaksājuši 13 143 eiro, finansēti no Krievijas līdzekļiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu