Pieprasījums pēc piparkūku mīklas "Maxima Latvija" veikalos pieaudzis teju par pusi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Piparkūkas Ziemassvētki
Piparkūkas Ziemassvētki Foto: depositphotos.com

Pieprasījums pēc piparkūku mīklas mazumtirgotāja "Maxima Latvija" veikalos decembrī pieaudzis par 43%, salīdzinājumā ar pagājušā gada decembri, pastāstīja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Vienlaikus viņa minēja, ka gatavās piparkūkas šogad pircēji ir iegādājušies par 16% vairāk nekā pirms gada.

Dupate-Ugule norādīja, ka, tuvojoties Ziemassvētkiem un gadu mijai, pieprasījums pēc svētku dekorācijām un svētku ēdieniem "Maxima Latvija" veikalos katru gadu tradicionāli pieaug. Tostarp viņa atzīmēja, ka par 70% pieaudzis pieprasījums pēc ikriem, pieprasījums pēc laša audzis divas reizes, salīdzinot ar pagājušā gada decembri, bet pieprasījums pēc pelēkajiem zirņiem un cepta speķa pieaudis par 46%.

Tajā pašā laikā pieprasījums pēc tādiem dzērieniem kā vīns, dzirkstošais vīns un karstvīns pirmssvētku laikā "Maxima Latvija" veikalos ir nemainīgs.

Dupate-Ugule minēja, ka šogad Latvijas iedzīvotāji vairāk domā arī par svētku noskaņas radīšanu ar dažādiem aksesuāriem un svētku atribūtiem. Mākslīgās ziemassvētku eglītes šogad pircēji iegādājušies par 26% vairāk nekā 2017.gada decembrī, par 24% pieaudzis pieprasījums pēc brīnumsvecītēm, kamēr sveces iegādātas par 10% vairāk, bet eglīšu rotājumi par 2% vairāk nekā pirms gada.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Maxima Latvija" apgrozījums pērn bija 723,054 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 93,9%, sasniedzot 23,224 miljonus eiro.

"Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V". Uzņēmuma veikalu tīklu veido četru formātu 159 tirdzniecības vietas - pieci "Maxima XXX", 24 "Maxima XX", 127 "Maxima X" un trīs "Maxima Express".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu