"Lūšu" volejbolists Voroņko: Zinājām, ka vienā brīdī "Limbaži"/MSĢ vajadzētu salūzt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jēkabpils "Lūšu" volejbola komanda
Jēkabpils "Lūšu" volejbola komanda Foto: LETA

Jēkabpils "Lūšu" volejbola komanda Latvijas kausa finālā zināja, ka vienā brīdī spēs salauzt "Limbaži"/MSĢ pretestību un izcīnīt uzvaru, pauda jēkabpiliešu otrā tempa uzbrucējs Ēriks Voroņko.

Pašreizējā valsts čempione klasiskajā volejbolā Jēkabpils "Lūši" smagā cīņā svētdien trešo gadu pēc kārtas triumfēja Latvijas kausā.

Sporta namā "Daugava" notikušajā finālā "Lūši" ar 3-2 (25:19, 19:25, 21:25, 25:13, 15:13) pieveica "Limbažu"/MSĢ vienību.

Vīru turnīrā iepriekšējās sezonas čempioni "Lūšu" volejbolisti trofejas izcīņu varēja sākt no pusfināla, kurā sestdien arī piecos setos pārspēja "Daugavpils Universitāti". Savukārt "Limbaži"/MSĢ četru setu cīņā negaidīti guva virsroku pār RTU/"Robežsardzi".

"Bija divas smagas dienas, jo īpaša fināla diena. Gaidījām, ka pretinieki spēlēs labi. Viņi pusfinālā pārsteidza visu Latvijas volejbola sabiedrību. Patīkami, ka uzvarējām šādā smagā spēlē," stāstīja Voroņko.

"Lūši" pēc trim setiem atradās iedzinējos ar 1-2, taču uzvarēja ceturto un panāca izšķirošo zeltu setu. Arī tajā jēkabpiliešiem neklājās viegli, jo viņi vienubrīd zaudēja ar 8:11, taču spēja izlīdzināt rezultātu un gūt virsroku.

"Pēc trešā seta jutu, ka jāiet uz visu banku, jo ceturtais varēja būt arī pēdējais sets. Zinājām, ka pretinieki ir jauni un kādā brīdī viņiem vajadzētu salūzt. Piektā seta galotne parādīja, ka mums ir nedaudz lielāka pieredze, kas nospēlēja galveno lomu. Domājām, ka finālā būs pretī RTU/"Robežsardze", tāpēc treniņos nedaudz gatavojāmies spēlei tieši pret viņiem," skaidroja Voroņko.

"Lūši" šosezon Baltijas volejbola "Credit24 Meistarlīgā" 12 mačos tikuši pie 17 punktiem, kas turnīra tabulā dod septīto vietu.

"No mums aizgāja Armands Āboliņš, kurš bija viens no komandas līderiem. Līdz ar to Rihards [Puķītis] pārgāja uz ceturto zonu, tādējādi tagad nav stabila diagonāles spēlētāja. Tagad ir grūti, bet cīnīsimies. Domāju, ka turnīra tabulā būsim augstāk. Baltijas līgā gribam iekļūt finālčetrinieka turnīrā, jo tas, manuprāt, ir kā laimes loterija. Iepriekšējā sezonā Rakveres komanda pierādīja, ka pēc zemas vietas regulārajā čempionātā var iekļūt finālturnīrā," uzsvēra volejbolists.

"Konkurence Baltijas līgā kļuvusi mazāka, jo vairs nav trīs komandu, arī spēļu ir mazāk. Palikušas labākās vienības, kas var atļauties piesaistīt spēlētājus. Man šķiet, ka līmenis ir nedaudz kritiens," teica Voroņko.

Viņš Latvijas kausa izcīņā triumfējis trīs reizes - divas kopā ar "Lūšiem" un vienu ar "Biolars"/"Jelgava" komandu. Lielāko daļu savas karjeras Voroņko pavadīja Daugavpils vienībā, bet pērn pievienojās "Lūšiem".

"Kādā brīdī vajadzēja ko pamainīt, tāpēc nenožēloju, ka pievienojos "Lūšu" komandai. Jēkabpilī ir pavisam cita atmosfēra un cits atbalsts no līdzjutējiem. Patīkami spēlēt, kad atbalstītāji dodas uz Rīgu un ļauj mums justies kā mājās. Tāpat ir arī iekšējā konkurencē komandā un par visu ir padomāts," atzīmēja Voroņko.

Tāpat kā daudziem Latvijas komandu volejbolistiem, arī Voroņko maizes darbs nav viņa pārstāvētajā klubā.

"Komanda mums ar Rihardu palīdz, jo dzīvojam Daugavpilī un katru dienu nevaram trenēties. Strādāju dzelzceļa nozarē pilnas slodzes darbu. Nedēļā sanāk kādus divus vakarus aizbraukt uz treniņiem. Uz treniņu braucam aptuveni stundu - tikpat, cik Rīgas iedzīvotāji pavada ceļā uz darbu. Ir sakrājies neliels nogurums, jo kalendārā gada beigās sanāca trīs spēles Baltijas līgā, tagad divas kausa izcīņā. Īpaši kausa finālā bija ļoti grūti. Tagad ceram uz labu atpūtu, jo būs brīvas trīs nedēļas, kuru laikā varēsim atjaunoties, uztrenēties un sadziedēt traumas," stāstīja Voroņko.

Tikmēr "Lūšu" komandas galvenais treneris Mārcis Obrumans atklāja, ka smagajā fināla mačā vienubrīd iezagusies doma, ka var arī neizdoties uzvarēt, tomēr volejbolisti visu salikuši pa plauktiņiem.

"Vienmēr čaļiem saku, ka jācīnās līdz galam, un atradām pavedienu, lai spēles gaitu vērstu sev par labu. Piektajā setā bez uztraukuma uzservējām vajadzīgajās vietās. Pēdējā setā viņi bija sajaukuši novietojumu, tāpēc bija vājie punkti, kur varēja spiest ar servi un paredzēt cēlāja darbību," komentēja Obrumans.

Arī viņš bija gatavojies, ka finālā pretī stāsies RTU/"Robežsardze", tomēr arī "Limbažu"/MSĢ puišu sniegums atstājis labu iespaidu.

"Redzot, kā viņi spēlēja pusfinālā un finālā - cepuri nost. Patiešām spēlē ļoti sakarīgi. Ar viņiem kā nopietnu spēku būs jārēķinās kā Latvijas, tā arī Igaunijas komandām," izteicās "Lūšu" stūrmanis.

Liela daļa no Jēkabpils komandas sestdien pēc pusfināla devās atpakaļ uz dzimto pilsētu un galvaspilsētā nepalika.

"Komandas vadība palika Rīgā, jo bija arī jaunatnes komandas mači. Lielākā daļa spēlētāju devās atpakaļ uz Jēkabpili. Pusotras-divu stundu brauciens, tā ka nav traki. Parēķinājām, ka volejbolistiem Rīgā būtu liela nīkšana, tāpēc viņi pēc pusfināla devās mājās," atklāja Obrumans.

Viņaprāt, komanda Baltijas līgas kopvērtējuma tabulā varētu būt augstāk.

"Bija pārliecinošs zaudējums Rakveres komandai, bet pārējās zaudētajās spēlēs setos bija tikai dažu punktu deficīts. Pāris bumbas šur un tur, būtu citādāki rezultāti un būtu arī divas trīs vietas augstāk turnīra tabulā. Ir objektīvi iemesli, kāpēc esam tur, taču otrais aplis iesācies ar divām uzvarām. Tagad uz laba emocionālā fona tā arī turpināsim," pauda Obrumans.

Jēkabpils komandai pēc iepriekšējā sezonā izcīnītā Latvijas čempiontitula nav iestājusies pašapmierinātības sajūta un tā gatava jauniem izaicinājumiem.

"Čaļi ir jauni un grib uzvarēt katru turnīru. Čempiontituls ir palicis pagājušajā sezonā. Negribu vilkt paralēles ar iepriekšējo sezonu, tāpat ir mainījies arī komandas sastāvs. Mērķi ir tie paši, bet nav tādas pozīcijas, ka par katru cenu tie jāizpilda. Pirmajā vietā ir cilvēks un sportists - ja viņam būs labi, būs arī rezultāts," noteica Obrumans.

Pērn kausa izcīņā otro gadu pēc kārtas pie trofejas tika "Lūši", kas trīs setos uzvarēja RTU/"Robežsardzi".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu