Uzbrukumā Lībijas Ārlietu ministrijai nogalināti divi cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lībijas galvaspilsētā Tripolē otrdien uzbrukumā Ārlietu ministrijai nogalināti divi cilvēki, pavēstīja ANO atbalstītās Lībijas valdības iekšlietu ministrs Fati Bašaga. 18 cilvēki ievainoti.

Uzbrukumā piedalījušies trīs cilvēki. Neviens grupējums pagaidām atbildību nav uzņēmies.

Veselības ministrija iepriekš ziņoja, ka nogalināti trīs cilvēki. Bojāgājušo vidū tika minēta arī augsta ministrijas amatpersona.

Ārlietu ministrija skaidroja, ka uzbrukumu sarīkojuši teroristi.

Pie ministrijas eksplodējis mīnēts auto, un drīz pēc notikuma vietā jau bijuši drošības spēku pārstāvji, sacīja specvienību pārstāvis sakariem ar presi Taraks ad Davass. Viņš pauda pārliecību, ka uzbrukumu sarīkojis džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Tad ēkas otrajā stāvā uzspridzinājies terorists pašnāvnieks, savukārt otrs uzbrucējs gājis bojā, kad eksplodējis viņa koferis, sacīja Davass.

Trešo uzbrucēju nogalinājuši drošības spēki pie ministrijas ēkas. Viņš nav bijis bruņots un bijis tērpies bruņu vestē.

Kopš 2011.gada, kad NATO atbalstītas sacelšanās gaitā tika gāzts un nogalināts ilggadīgais diktators Muammars Kadafi, Lībijā valda haoss. Uz kontroli pār šo valsti pretendē konkurējošas valdības un daudzi kaujinieku grupējumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu