Rīgas "Dinamo" hokejisti izcīna "sauso" uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Marenis
Rihards Marenis Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas "Dinamo" komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionātā mačā trešdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību.

"Dinamo" labā vārtus guva Rihards Marenis, kuram tas bija otrais precīzais metiens KHL karjerā, un arī Kristaps Sotnieks, kuram šosezon trešo reizi izdevies precīzs metiens.

Interesanti, ka Marenis abus savus vārtus KHL čempionātā guvis tieši pret "Ņeftehimik", jo pirmais precīzais metiens viņam izdevās 13. novembrī Ņižņekamskā (uzvara 4:3).

Savukārt "sauso" spēli "Dinamo" vārtos aizvadīja Timurs Biļalovs, kurš trešo reizi sezonā palika nepārspēts. Biļalovs, spēlējot pret savas dzimtās pilsētas Ņižņekamskas komandu, atvairīja visas 43 pretinieku mestās ripas.

Rīdziniekiem jau spēles pirmajā minūtē bija teicama izdevība pie pretinieku vārtiem, taču Mārtiņš Dzierkals nespēja realizēt savu momentu. Nākamās piecas minūtes spēle ritēja bez pārtraukumiem, bet perioda astotajā minūtē laukuma saimniekus mazākumā atstāja lietuviešu aizsargs Nerijus Ališausks.

Spēlējot nevienādos sastāvos, "Dinamo" nosargāja vārtus neskartus un septiņas minūtes pirms trešdaļas beigām sarūpēja vēl vienu bīstamu momentu, taču Kristaps Zīle no vārtu priekšas lāga netrāpīja pa ripu. Turpinājumā Rīgas hokejisti tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kas gan palika neizmantots. Nedaudz vēlāk apmalē tika iegrūsts Brendons Makmilans un "Dinamo" tika pie vēl viena vairākuma, arī to nepārvēršot vārtu guvumā.

Otrā perioda pirmajās minūtēs "Dinamo" par skaitliskā sastāva pārkāpumu palika mazākumā, bet nedaudz vēlāk "Ņeftehimik" hokejisti izmeta ripu ārpus laukuma, taču abas komandas neveiksmīgo spēli vairākumā. Perioda vidū pie pretinieku vārtiem izcēlās asumi, taču ar tiem cīņas gaitu lauzt neizdevās.

Turpinājumā neliels pārsvars piederēja viesiem, kuri trešdaļas pēdējās minūtēs tika pie vēl viena vairākuma, bet vārtus gūt viņiem neizdevās, arī otrajam periodam noslēdzoties ar bezvārtu neizšķirtu. Trešās trešdaļas pirmajā pusē komandas atkal apmainījās diviem nesekmīgiem vairākumiem.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas deviņas minūtes pēc Vitālija Pavlova piespēles ar spēcīgu raidījumu no iemetienu apļa izcēlās Marenis, kurš atklāja cīņas rezultātu.

Turpinājumā rīdzinieki izturēja vēl vienu mazākumu, kura noslēgumā Sotnieks apspēlēja pretinieku un nonāca viens pret "Ņeftehimik" vārtiem, raidot ripu tīklā.

Spēles pēdējā nogrieznī rīdzinieki noturēja savus vārtus neskartus un svinēja uzvaru ar 2:0.

"Ņeftehimik" trešdien no galvenā trenera amata atbrīvoja skandalozo Andreju Nazarovu, kura vietā stājies Vjačelsavs Bucajevs.

Šīs sērijas turpinājumā piektdien būs duelis ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, bet svētdien būs mačs ar Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo".

Jauno gadu rīdzinieki uzsāks ar četrām izbraukuma cīņām, bet pēc tam 13.janvārī uzsāks piecu mājas spēļu sēriju.

Rīdzinieki pēdējo 12 maču laikā izcīnījuši tikai trīs uzvaras, kas licis izkrist no Rietumu konferences pirmā astoņnieka. Tiesa, četrās no pēdējām piecām cīņām Latvijas komanda tikusi pie punktiem.

Tikmēr "Ņeftehimik" ir piecu zaudējumu sērijā un pēdējās astoņās spēlēs cietusi septiņas neveiksmes.

Abu komandu šosezon pirmajā savstarpējā spēlē rīdzinieki viesos bija pārāki ar 4:3. Abas komandas KHL spēkojušās 21 reizi, "Dinamo" hokejistiem svinot 14 uzvaras - 12 no tām pamatlaikā.

"Dinamo" ar 39 punktiem 41 spēlē Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, pirmajam astotniekam zaudējot četrus punktus.

Tikmēr "Ņeftehimik" ar 35 punktiem 43 cīņās ir Austrumu konferences desmitajā pozīcijā, no "play-off" zonas atpaliekot par sešiem punktiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu