"Ņeftehimik" pirms mača Rīgā atbrīvo galveno treneri Nazarovu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andrejs Nazarovs
Andrejs Nazarovs Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Ņižņekamskas "Ņeftehimik" trešdien no galvenā trenera amata atbrīvoja skandalozo Andreju Nazarovu, ziņo klubs.

"Ņeftehimik" jau šovakar plkst.17 Latvijas galvaspilsētā tiksies ar Rīgas "Dinamo". Komandu mačā vadīs Vjačeslavs Bucajevs, kurš nozīmēts par galvenā trenera vietas izpildītāju.

"Ņeftehimik" ir četru zaudējumu sērijā un pēdējās septiņās spēlēs cietusi sešas neveiksmes. Ņižņekamskas komanda ar 35 punktiem 42 cīņās ir Austrumu konferences desmitajā pozīcijā, no "play-off" zonas atpaliekot par četriem punktiem.

Pašlaik 44 gadus vecais Nazarovs pie "Ņeftehimik" stūres stājās pērnā gada oktobrī, komandu aizvedot līdz Gagarina kausa izcīņai.

Pirms došanās uz Ņižņekamsku Nazarovs zaudēja darbu citā KHL komandā Astanas "Baris" un Kazahstānas izlasē. Kazahstānā viņš strādāja divas sezonas.

Nazarovs trenera karjeras laikā trenējis arī KHL klubus Sanktpēterburgas SKA, Čeļabinskas "Traktor", Čehovas "Vitjaz", Čerepovecas "Severstaļ" un Doņeckas "Donbass".

Nazarovs hokeja aprindās ir iemantojis skandālista slavu, jo savulaik viņš konfliktēja gan ar Minskas "Dinamo" līdzjutējiem, spēles laikā tiem sitot ar nūju, gan aizpērn piekāva SKA komandas ārstu, kā arī ir rupji komunicējis ar žurnālistiem.

Arī pasaules čempionāta laikā Nazarovs izcēlās ar nesavaldību, perioda pārtraukuma laikā no tiešraides intervijas aizvedot savas komandas spēlētāju un par to saņemot brīdinājumu no Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF).

Nazarovs karjeras laikā aizvadīja 571 spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pildot "policista" lomu un iekrājot 1409 soda minūtes.

Tikmēr 48 gadus vecai Bucajevs iepriekš KHL čempionātā strādāja ar Maskavas CSKA vienību, kuru vadīja no 2011./2012.gada sezonas vidus līdz beigām, tobrīd amatu pārņemot no Latvijā labi zināmā Jūliusa Šuplera. Savukārt no 2014. līdz 2017.gadam viņš bija pie "Soči" vienības stūres.

Bucajevs kā spēlētājs 1992.gadā kļuva par olimpisko čempionu, karjeras laikā aizvadot 132 spēles arī NHL.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu