Kurucam vēl viens "double-double" un spēles laika rekords NBA mačā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien guva 13 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, turklāt izpelnījās arī vēl nebijušu trenera uzticību, kamēr viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 134:132 (22:29, 34:22, 23:26, 35:37, 7:7, 13:11) vien otrajā pagarinājumā pārspēja Šarlotas "Hornets".

Kurucs ar "double-double" izcēlās otrajā mačā pēc kārtas, turklāt laukumā viņš trešdien pavadīja 39 minūtes, kas ir viņa NBA karjeras rekords.

Tikmēr "Nets" komanda pēdējo desmit maču laikā izcīnījusi deviņas uzvaras.

Trešdienas spēlē Kurucs, dodoties laukumā starta pieciniekā, nospēlētajās 39 minūtēs grozā raidīja piecus no sešiem divpunktu metieniem un vienu no trim trejačiem. Vēl Latvijas basketbolists atzīmējās ar 12 atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm, trim pārtvertām bumbām, vienu bloķētu metienu, trim kļūdām un piecām piezīmēm.

Rezultatīvākais "Nets" sastāvā ar 37 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm bija no rezervistu soliņa nākušais Spensers Dinvidijs, kamēr 27 punktus pievienoja Džo Heriss.

Savukārt "Hornets" labā 35 punkti Kemba Volkeram, bet 31 punktu sameta Džeremijs Lembs.

Lai arī mačā tika izspēlēti pat divi pagarinājumi, Kurucs visus savus 13 punktus iemeta pamatlaikā. Vēl nedaudz vairāk nekā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām "Nets" atradās iedzinējos ar 96:104, tomēr tieši Latvijas basketbolists minūti vēlāk ar savu vienīgo precīzo trīspunktnieku spēlē panāca neizšķirtu 104:104.

Tiesa, noslēdzošajās sekundēs "Nets" vienībai bija iespēja izraut uzvaru, tomēr 1,2 sekundes līdz pamatlaika beigām vienu no diviem "sodiņiem" trāpīja Demarre Kerols, panākdams 114:114 un novezdams dueli pagarinājumā.

Abos papildlaikos Kurucam uzbrukumā vairs nebija pārāk daudz iespēju, tomēr Latvijas basketbolists atzīstami darbojās aizsardzībā. Kad līdz otrā pagarinājuma beigām bija atlikušas 3,4 sekundes, uzvaru ar precīzu divpunktnieku mājiniekiem nodrošināja Heriss.

"Nets" ar 17 uzvarām 36 spēlēs Austrumu konferencē joprojām ieņem devīto vietu, kamēr "Hornets" un Maiami "Heat" ar 16 panākumiem 33 mačos ir attiecīgi septītajā un astotajā pozīcijā.

Nākamo maču "Nets" aizvadīs piektdien, kad viesosies pie tās pašas "Hornets" komandas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu