Labākam miegam - iekārto guļamistabu gudri

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: city24.lv

Vidēji trešdaļu no savas dzīves cilvēks aizvada guļamistabā, tāpēc ir ārkārtīgi būtiski pievērst uzmanību tās iekārtojumam. Nereti lielāka vērība tiek piešķirta virtuvei, vannas istabai vai pat viesistabai, atstājot novārtā guļamistabu, kas patiesībā ir vieta, kur cilvēks atgūst spēkus un smeļas enerģiju jaunai dienai – tātad pati svarīgākā. Nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv aicina iepazīties ar noderīgiem ieteikumiem harmoniskas guļamistabas izveidei.

Izstrādā vēlmju sarakstu

Lai saprastu, ko patiesi vēlies redzēt savā guļamistabā, sāc ar vēlmju saraksta sastādīšanu. Iespējams, nav jāatvadās no visa, kas šobrīd atrodas telpā. Varbūt pietiks ar dažu interjera elementu nomaiņu vai krāsu pamainīšanu. Taču nevajag būt arī pārāk pieticīgam, sastādot sarakstu. Pat ja šobrīd nav iespēja veikt radikālas pārmaiņas, būs ieviesta skaidrība par to, kas tuvākā nākotnē vēl nepieciešams.

Izvērtē savus ikdienas paradumus

Vienam guļamistaba ir kā svētnīca, kurā iekšā tiek vien izredzētie. Cits, iespējams, to dala ar kādu draugu vai dzīvesbiedru. Tāpēc, veicot pārmaiņas, ir svarīgi izvērtēt savus ikdienas paradumus. Piemēram, vai šī telpa kalpo arī darba vajadzībām, rīta vingrošanai, lasīšanai vai vēl kādām citām aktivitātēm. Saprotot telpas funkcionālās īpašības, būs vieglāk veidot interjeru gan attiecībā uz izkārtojumu un mēbelēm, gan krāsām.

Foto: city24.lv

Ar attēlā redzamo īpašumu var iepazīties šeit!

Ņem vērā arī kopējo mājokļa iekārtojumu

Domājot par dzīvesvietas kopējo tēlu, veicot pārmaiņas guļamistabā, rūpīgi apskati arī citas mājokļa telpas. Būtu vēlams izvēlēties to pašu stilu, kas valda apkārt. Ja minimālisms, tad visur! Ja ampīrs, tad visur .. un tamlīdzīgi. Vienmēr ir iespējamas atkāpes, jo īpaši attiecībā uz interjera priekšmetiem.

Izvēlies tieši sev piemērotu gultu

Ja guļamistaba netiek dalīta ar kādu citu personu, tad gultas izvēlei nevajadzētu sagādāt pārāk lielas grūtības. Vispirms jāizvērtē istabas kopējā platība un vēlamais izkārtojums, pēc tam - tieši gultas izmērs. Kad tas ir darīts, var pievērsties gultas izskatam un funkcionalitātei. Vai ir nepieciešama mantu glabātuve, atzveltne?! Kādā krāsā, no kāda materiāla tā būs? Un, protams, kāds matracis vairāk iet pie sirds? Ja guļamistaba tiek dalīta ar vēl kādu, tad viss augstāk minētais būs tikpat aktuāls, tikai šīs nianses jāpārrunā kopīgi.

Foto: city24.lv

Ar attēlā redzamo īpašumu var iepazīties šeit!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu