Ukrainā beidzies pēc Krievijas agresijas izsludinātais karastāvoklis (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien beidzās novembrī Ukrainas pierobežas reģionos izsludinātais karastāvoklis. Karastāvoklis valstī tika izsludināts pēc tam, kad Krievijas Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas karakuģus ar visiem uz tiem esošajiem jūrniekiem.

Karastāvoklis bija spēkā no 26.novembra līdz 26.decembrim.

Tas tika ieviests pierobežas apgabalos pēc tam, kad Krievijas bruņotie spēki 25.novembrī Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kurus aizveda uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko trešdien paziņoja, ka karastāvokļa laikā esot pastiprinātas valsts aizsardzības spējas.

Neskatoties uz karastāvokļa beigām, Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome trešdien paziņoja, ka spēkā paliks pastiprināti robežkontroles pasākumi uz Ukrainas-Krievijas robežas - aizliegums Ukrainā iebraukt 16 līdz 60 gadus veciem vīriešiem no Krievijas, ziņo UNIAN.

Saskaņā ar Ukrainas Iekšlietu ministrijas sniegto informāciju, kopš karastāvokļa izsludināšanas Ukrainā nav ielaisti 1616 Krievijas pilsoņi, 866 no tiem - reģionos, kur spēkā bija karastāvoklis.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu