Ieskaties – Mongolijā tapusi ikgadējā sniega un ledus viesnīca

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Katru gadu pasaules vēsākās vietas pārsteidz ekstrēmu izjūtu cienītājus un citus trakos ar ledus un sniega viesnīcām. Arī šogad šāda viesnīca ir tapusi Mongolijā, kur tā var pat sacensties ar pasaules lielākajiem ledus skulptūru festivāliem.

Āzijas ziemeļos, Mongolijas pilsētā Hailarā, īsi pēc Ziemassvētkiem, 25. decembrī tapusi ikgadējā ledus un sniega viesnīca, kas celta no 8000 tonnām ledus. Viesnīcai ir septiņu veidu apartamenti, tostarp luksusa istaba, grezna ēdamzāle, bārs, atpūtas zāle, lasītava un pat teātris. Gandrīz visas mēbeles, arī gultas, galdi un dekorācijas ir veidotas no ledus. Lai pēc gulēšanas ledus gultās nenāktos attapties milzīgā ūdens peļķē, visi matrači ir noklāti ar mitrumizturīgiem pārklājiem un ziemeļbriežu ādas segām.

Visās viesnīcas telpās temperatūra ir jāuztur aptuveni -5 grādu pēc Celsija, taču viesnīca saviem apmeklētājiem ir nodrošinājusi īpaši siltus guļammaisus un speciālu apģērbu, kas nepieļaus apsaldējumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu