Pitino oficiāli apstiprināts par Atēnu "Panathinaikos Opap" stūrmani

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) treneris Riks Pitino oficiāli apstiprināts par Grieķijas granda Atēnu "Panathinaikos Opap" stūrmani.

Par šādu scenāriju tika runāts jau labu laiku iepriekš, bet nu 66 gadus vecais amerikānis šajā postenī iecelts oficiāli.

Pitino NBA trenēja no 1989. līdz 1989. gadam, kad viņš vadīja Ņujorkas "Knicks" klubu, kā arī no 1997. līdz 2001. gadam, kad viņa pārraudzībā bija Bostonas "Celtics" vienība.

Tiesa, ar lielākiem panākumiem speciālists izcēlās Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, kur divas reizes kļuvis par čempionu un piecreiz ar savām komandām aizkļuvis līdz finālčetrinieka sacensībām.

Savukārt 2013.gadā Pitino tika uzņemts basketbola Slavas zālē, bet pēcāk viņš iekūlās skandālā, kad pēc izmeklēšanas noskaidrojās, ka Lūivilas universitātei ar slēptiem maksājumiem piesaistīti spēlētāji. Tiesa, trenera loma šajā skandālā netika tieši pierādīta, tomēr viņš no amata tika atlaists.

"Panathinaikos Opap" pirms Ziemassvētkiem atbrīvoja spāņu treneri Šavi Paskālu.

Grieķijas čempionātā Atēnu klubs izcīnījis uzvaras visās deviņās spēlēs, kamēr ULEB Eirolīgā tas ar sešiem panākumiem 14 mačos ir vien 11. pozīcijā.

Atēnu klubs par labāko Eiropā kronēts sešas reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu