“Homo Novus” kļūst par populārāko Latvijas filmu 2018. gadā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tikai 12 nedēļās kopš filmas pirmizrādes septembra beigās simtgades spēlfilmu “Homo Novus” kopumā noskatījušies jau gandrīz 87 000 skatītāji, kas pēc kino izplatītāju datiem to ierindo 2018. gada populārāko Latvijas filmu topa pirmajā vietā.

“Homo Novus” apmeklējuma ziņā pārspējusi arī līdzšinējo topa līderi “Kriminālās ekselences fonds” un vērienīgo inscenējumu “Nameja gredzens”, un par godu šai lieliskajai ziņai filmas veidotāji aicina uz gada pēdējo speciālseansu ceturtdien, 27. decembrī 19:00, satiekoties ar filmēšanas grupu kinoteātrī “Splendid Palace”.

Foto: 30. gadu greznumā pirmizrādi piedzīvo latviešu spēlfilma “Homo Novus”.

Par šāgada Latvijas filmu panākumiem gandarīta arī LR kultūras ministre Dace Melbārde: “Ir neizsakāms prieks skatīties, kā par gada skatītākās filmas titulu sacenšas Latvijā radītas filmas. Latvijā uzņemts kino mums vislabāk ļauj paskatīties pašiem uz sevi – uz savu vēsturi, saviem sapņiem, mērķiem, ilūzijām, pasaules redzējumu un varēšanu. Simtgades programmā tapušo filmu izcilie apmeklējuma rādītāji apliecina skatītāju mīlestību mūsu filmām. Domāju, šie rādītāji ir pietiekams pierādījums, ka mūsu kino industrijas veiksmīgai attīstība ir nepieciešams nopietns atbalsts arī nākotnē.”

“Šis ir bijis īpašs un ļoti svarīgs gads Latvijas kino attīstībā, Latvijā radītas filmas ir sasniegušas  rekordlielu skatītāju skaitu un pierādījušas gan Latvijas kino industrijas spēju strādāt ļoti intensīvi un mākslinieciski daudzveidīgi, gan arī, kas svarīgākais, Latvijas skatītāju ieinteresētību pašmāju kino produkcijā un tā vērtībās, kas vismaz šā gada griezumā spēj pārliecinoši sacensties ar Holivudas produkciju. Liels prieks, ka ar Homo Novus režijā veiksmīgi atgriezusies  Anna Viduleja, pastiprinot Latvijas kino režijas sievišķīgo spēku,” uzsver Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma.

Dita Rietuma
Dita Rietuma Foto: Sintija Zandersone/LETA

Filmas “Homo Novus” producents Ivo Ceplevičs pievienojas: “Ir ļoti liels lepnums būt daļai no komandas, kura radījusi 2018. gada populārāko Latvijas filmu Homo Novus. Par to esam pateicīgi ikvienam skatītājam un visai plašajai filmas radošajai komandai. Īpašs prieks, ka šādu rezultātu izdevies sasniegt kultūras notikumiem bagātajā Latvijas simtgades gada nogalē, kad rekordīsā laikā skatītāji pildījuši kinozāles visā Latvijā. Vēl šogad aicinām skatītājus uz pēdējo īpašo seansu ar radošās komandas piedalīšanos – 27. decembrī plkst. 19:00 kinoteātrī Splendid Palace, ar režisores Annas Vidulejas, tērpu mākslinieces Lienes Rolšteinas, aktieru Kristīnes Krūzes, Kaspara Znotiņa, Kaspara Zvīguļa, Nikolaja Korobova un Kaspara Kambalas piedalīšanos, jautājumiem, atbildēm, autogrāfiem un kopbildēm.

Filmu Rīgā joprojām iespējams noskatīties vairākos kinoteātros.

Noskaties rullīti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu