LOSP aicina valdības veidošanā ņemt vērā arī lauksaimnieku prasības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Savvaļas govs Alūksnes novadā.
Savvaļas govs Alūksnes novadā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) aicina valdības veidošanā ņemt vērā arī lauksaimnieku, mežsaimnieku un pārtikas ražotāju prasības, informē LOSP pārstāvji.

Tāpat LOSP pārstāvji ceturtdien sagatavoja un nosūtīja Latvijas valsts prezidentam Raimondam Vējonim un Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK) rezolūciju par potenciālās valdības plānu.

LOSP pārstāvji norādīja - ņemot vērā to, ka iepriekšējās Saeimas un valdības ir uzskatījušas par svarīgu uzklausīt tautsaimniecības nozaru, tajā skaitā lauksaimnieku, mežsaimnieku un pārtikas ražotāju viedokļus par attiecīgo politiku risinājumiem, tad šoreiz no valsts politikas veidotājiem intereses par tautsaimniecības nozarēm nav bijis. Viņuprāt, jaunās Saeimas ievēlēto politisko spēku skatījums par lauksaimniecības, mežsaimniecības un pārtikas ražošanas nozarēm ir neskaidrs.

LOSP pārstāvji uzsvēra, ka pirms vēlēšanām partijas solīja ciešu sadarbību ar nozaru nevalstiskajām organizācijām, taču pēc vēlēšanām valdības veidošanas procesā lauksaimniecības, mežsaimniecības un pārtikas ražotāju un lauku uzņēmēju viedoklis tiek ignorēts.

Kā norādīja LOSP pārstāvji, līdz šim topošo valdību veidotāji ar lauksaimniekiem nav apsprieduši valdības deklarācijas projektu, kas vieš bažas, vai lauku attīstība un apdzīvotība ir topošās valdības prioritāšu lokā.

Viņuprāt, nākošais gads būs izšķirošs, lai lauksaimniecības nozare spētu arī jaunajā, Eiropas Savienības (ES) plānošanas periodā no 2021.līdz 2027.gadam veiksmīgi turpināt attīstību. "Kopīgiem spēkiem un ciešā sadarbībā tieši ar lauksaimnieku nevalstiskajām organizācijām ir sākta mūsu interešu pārstāvniecība Briselē un ir svarīgi neatliekami turpināt iesāktos darbus. Tāpēc mēs prasām, lai visas valdības veidošanā iesaistītās politiskās partijas ar sevišķu nopietnību izvērtētu zemkopības ministra amata kandidatūru, jo tikai lauksaimniecības politikā zinošs speciālists būs spējīgs pietiekami ātri pievērsties aktuālo jautājumu risināšanai," skaidroja LOSP pārstāvji.

Tāpat LOSP pārstāvji atzīmēja, ka lauksaimniecība, mežsaimniecība un pārtikas ražošana ir stabilas un augošas tautsaimniecības nozares, tajās veiktie ieguldījumi dod augļus ilgtermiņā, tāpēc ir svarīgi bez "revolucionāriem satricinājumiem" saglabāt pēctecību lauksaimniecības un mežsaimniecības politikas īstenošanā, lai nozarēs turpinātos izaugsme, izmantojot visus iespējamos valsts un ES atbalsta instrumentus un finansējumu.

LOSP apvieno 58 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk nekā 14 200 ražojošo lauksaimnieku. LOSP iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstības politikas veidošanā un īstenošanā sadarbībā ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu