Izbeidz tiesvedību par proporcionalitātes neievērošanu Ventspils domes komisijās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ventspils domes deputāts Ģirts Valdis Kristovskis
Ventspils domes deputāts Ģirts Valdis Kristovskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Administratīvā rajona tiesa šodien, 27. decembrī, nolēma izbeigt tiesvedību administratīvajā lietā, kas ierosināta pēc Ventspils domes opozicionāru pieteikuma par proporcionalitātes neievērošanu domes komisijās, informē Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nama tiesneša palīdze Ieva Neimane.

Lieta tika ierosināta pēc Ģirta Valda Kristovska (V), Daces Kornas (V), Aivja Landmaņa (LRA) un Ivara Landmaņa (LRA) pieteikuma par pienākuma uzlikšanu Ventspils pilsētas domei pieņemt lēmumu, ar kuru Ventspils pilsētas domes komisiju un padomju sastāvs tiktu noteikts atbilstoši pieteicēju izteiktajai gribai.

Pieteicēju prasījums ir saistīts ar Ventspils pilsētas domes lēmumu grozīt Ventspils pilsētas domes komisiju un padomju sastāvu, kā rezultātā, pieteicēju ieskatā, netiek ievērots proporcionalitātes princips.

Tiesa atzina, ka normatīvie akti nenosaka konkrētus un juridiski pārbaudāmus kritērijus, kuri būtu jāievēro, pieņemot lēmumu par komisiju izveidi. Līdz ar to tiesa secināja, ka iepriekš minētais Ventspils pilsētas domes lēmums ir politisks lēmums, kas nav pakļauts administratīvās tiesas kontrolei, skaidroja Neimane.

Pieteicēju viedoklis, ka proporcionalitātes princips ir ievērojams arī attiecībā uz komisiju un padomju izveidošanu, tika pamatots ar Satversmes tiesas šā gada jūnija spriedumā minēto. Tomēr tiesa secināja, ka Satversmes tiesa ir analizējusi domes pastāvīgo komiteju nevis komisiju un padomju izveidošanas principus.

Līdz ar to pieteicēju viedoklis, ka atbilstoši minētajā Satversmes tiesas spriedumā norādītajam proporcionalitātes princips ir jāievēro arī attiecībā uz domes komisiju un padomju veidošanas principiem, nav pamatots.

Tiesas lēmumu var pārsūdzēt 14 dienu laikā no tā sastādīšanas dienas, iesniedzot blakus sūdzību Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu