Bezdarbnieka pabalsta pieprasījumu skaitam ASV negaidīts kritums (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Bezdarbnieka pabalsta jauno pieprasījumu skaits ASV pagājušajā nedēļā negaidīti samazinājies par 1000, liecina valsts Nodarbinātības ministrijas apkopotie dati.

Bezdarbnieka pabalsta jauno pieprasījumu skaits ASV pagājušajā nedēļā sarucis līdz 216 000 salīdzinājumā ar iepriekšējās nedēļās koriģēto rezultātu 217 000 apmērā.

Šis kritums pārsteidzis analītiķus, kuri bija prognozējuši, ka bezdarbnieka pabalsta jauno pieprasījumu skaits palielināsies līdz 217 000, salīdzinot ar iepriekšējās nedēļās sākotnēji lēsto rezultātu 214 000 apmērā.

Tikmēr pēdējo četru nedēļu vidējais bezdarbnieka pabalsta pieprasījumu skaits pagājušajā nedēļā sarucis par 4750 - līdz 218 000.

Kā ziņots, bezdarbs ASV šā gada novembrī veidoja 3,7%, tādējādi tas saglabājās nemainīgs salīdzinājumā ar oktobri un zemākajā līmenī kopš 1969.gada decembra.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu