Noskaties: Dončičam nedaudz pietrūkst līdz NBA rekordam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AFP/SCANPIX

Slovēnijas basketbola brīnumbērns Luka Dončičs trešdien teju laboja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rekordu.

Dončiča pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda trešdien pārspēja Ņūorleānas "Pelicans" vienību ar rezultātu 122:119.

Uzvarētāju sastāvā Dončičs guva 21 punktu, izdarīja 10 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 9 atlēkušās bumbas, teju tiekot pie vēsturiska "triple-double".

Spēles dienā Dončičs bija 19 gadus un 301 dienu vecs. Ja viņš būtu izcīnījis vēl vismaz vienu atlēkušo bumbu, slovēnis pārspētu NBA rekordu.

Patlaban visjaunākais spēlētājs vēsturē, kuram izdevies NBA mačā tikt pie "triple-double", ir Filadelfijas "76ers" basketbolists Markele Fulcs.

Dončičam vēl ir dažas dienas, lai pārspētu šo NBA rekordu, jo Fulcs vēsturisko "triple-double" sasniedza 19 gadu un 317 dienu vecumā.

"Mavericks" debitants Dončičs kļūs par NBA rekordistu, ja viņam izdosies tikt pie "triple-double" kādā no Dalasas kluba nākamajām 10 spēlēm.

Būdams vēl tīņu vecumā, Dončičs basketbolista karjera līdz šim bijusi ļoti spilgta - pagājušajā sezonā Spānijas kluba Madrides "Real" rindās viņš kļuva par Eirolīgas čempionu, turklāt viņu atzina gan par pamatturnīra, gan finālturnīra MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

Dončičs pagājušajā sezonā kļuva arī par Spānijas čempionu, saņemot ACB līgas vērtīgākā spēlētāja balvu. Savukārt pērn viņš kļuva par Eiropas čempionu Slovēnijas valstsvienības sastāvā, ceturtdaļfinālā sarūgtinot Latvijas izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu