Aizkustinošs video! Klaiņojoša suņu māte Rīgā aizved glābējus pie novārtā atstātiem kucēniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

23. decembrī pulksten 19.33 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju par kādu suni, kas piegājis pie garāmgājējiem un tos aizvadījis līdz pamestam koka šķūnim. No pamestās būves ziņotāji sadzirdējuši vairāku kucēnu smilkstēšanu. Kuce pie šķūņa uzstājīgi rēja un no tā neatkapās ne soli, vēstī policijas ieraksts "Facebook". 

Likumsargi, ierodoties norādītajā adresē, sastapa izsaucēju pāri. Viņi stāstīja, ka sunim sākotnēji iedevuši ēst, bet pēc tam mājdzīvnieks viņus acīmredzami aicinājis uz tuvumā esošo koka šķūni. Policistu ierašanās brīdī suns atradās vēl turpat. Kuce tramīgi sargāja šķūņa ieeju.

Izsaukti Dzīvnieku patversme "Ulubele" suņu ķērāji, kuri kucēnu mammu noķēra un pirmo ielika būrī. Pēc tam gan policisti, gan suņu ķērājs devās iekšā šķūnī. Tajā atradās sadzīves atkritumu kaudzes, taču tālākajā stūrī pavīdēja vairāku kucēnu purniņi. Pieejot tuvāk, konstatēts, ka šķūnī bezpalīdzīgā stāvoklī bez ēdiena un dzēriena ir atstāti četri kucēni.

Mājdzīvnieki aiznesti uz suņu ķērāja automašīnu, kur blakus viņu mammai ievietoti būrī.

Pārbaudes laikā noskaidrots, ka neviens no suņiem nav čipēts, līdz ar to nebija iespējams noskaidrot to īpašnieku.

Suņi nogādāti dzīvnieku patversmē “Ulubele”, kur tie gaidīs savus jaunos saimniekus.

Rīgas pašvaldības policija izsaka pateicību garāmgājējiem, kuri nebija vienaldzīgi un ziņoja operatīvajiem dienestiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu