Artūrs Žagars: Mans lielais mērķis šobrīd ir NBA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas uzlecošajai zvaigznei sportā Artūram Žagarm šī brīža galvenais mērķis ir iekļūt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) sarunā ar aģentūru LETA pauda basketbolists.

Žagars vasarā Latvijā aizvadītajā U-18 čempionātā bija izlases līderis un iekļuva turnīra simboliskajā piecniekā, palīdzot komandai izcīnīt sudraba medaļas.

"Iepriekšējā sezonā varbūt daudzi nemaz negaidīja, ka es tik ļoti spēšu pakāpties savā karjeras attīstībā. Acīmredzot es tam biju gatavs - labi aizvadīta sezona un Eiropas U-18 čempionāts," uzsvēra saspēles vadītājs.

Žagaram novembrī tika veikta potītes operācija, pēc kuras 18 gadus vecajam basketbolistam prognozēja četru mēnešu ilgu rehabilitācijas periodu.

"Pāris nedēļas jau staigāju bez kruķiem. Rehabilitācija lēnām rit uz priekšu, tikai jāapbruņojas ar pacietību. Pagaidām nav zināms precīzs laiks, kad es varētu atgriezties. 2.janvārī braukšu atpakaļ uz Spāniju, kur man būs vizīte pie ārsta, un tikai pēc tam jau varēs kaut ko pateikt konkrētāk. Klubs Spānijā ir ļoti pretimnākošs un atļāva man ārstēties Latvijā, taču pāris reizes ir jābrauc pārbaudīties arī pie viņiem," atklāja basketbolists.

Viņš uzsver, ka šobrīd galvenais ir nesasteigt atveseļošanos un būt pacietīgam.

"Tāpat pienācīgi jāpabeidz arī skola. Paldies Pumpuru vidusskolai, kas man tik viegli ļauj savienot basketbolu ar tālmācību. Atzīmes man ir labas, bet pavasarī priekšā eksāmeni, jo mācos 12.klasē. Skolu nekad neatstāšu novārtā. Tas laikam man no vecākiem nācis, jo izglītību pamest nav prāta darbs," skaidroja Žagars.

Tāpat kā lielai daļai basketbolistu, arī Žagaram karjeras lielākais mērķis ir NBA.

"Mans lielais mērķis šobrīd ir NBA. Tā vārdā es strādāšu, cik vien smagi iespējams. Darīšu visu, ko varu, lai to sasniegtu," pauda jaunais basketbolists.

Žagars gan liek noprast, ka uzlecošās zvaigznes balvu vairāk būtu pelnījis Rodions Kurucs, kurš teicami debitējis NBA.

"Tas ir mans viedoklis, bet Kurucs tomēr ir iekļuvis NBA un nostabilizējies Bruklinas "Nets" komandā, kur ieguvis vietu jau sākuma pieciniekā. Protams, ar gada uzlecošās zvaigznes balvu esmu gandarīts," teica Žagars.

Artūrs Žagars saņem balvu - "Gada uzlecošā zvaigzne Latvijas sportā"
Artūrs Žagars saņem balvu - "Gada uzlecošā zvaigzne Latvijas sportā" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Žagars šosezon pārstāv Spānijas pēc spēka otrās līgas jeb "LEB Oro" komandu "Prat", kuras sastāvā četrās cīņās vidēji nospēlējis 18 minūtes, guvis 8,5 punktus, veicis 3,0 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 1,5 atlēkušās bumbas.

Tāpat viņš šosezon nospēlēja pusotru minūti arī Spānijas augstākās līgas mačā. Žagars ir Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) komandas Badalonas "Divina Seguros Joventut" paspārnē, bet šosezon izīrēts "Prat" vienībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu