Zintis Ekmanis: Krievijas bobsleja funkcionāri domāja, ka visu var nopirkt par naudu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēlāk nekā citkārt sākās šī Pasaules kausa (PK) izcīņas sezona bobslejā un skeletonā, turklāt tā startēja Siguldā. Par šo posmu, par Siguldas un Stokholmas apvienoto kandidatūru 2026. gadā sarīkot Ziemas olimpiskās spēles, par monobobsleju un par vairākiem citiem tematiem TVNET izvaicāja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretāru Zinti Ekmani. 

Decembrī Siguldā pirmo reizi risinājās Pasaules kausa izcīņas posms bobslejā un skeletonā gan dāmām, gan kungiem. Tika aizvadītas divas sacensības bobslejā divniekiem. Siguldas trase nav piemērota četriniekiem; lai Latvijā notiktu olimpiskās spēles renes sporta veidos, trasi atsevišķās vietās nāksies pārbūvēt. 

Par Siguldas posma organizatorisko pusi LBSF saņēmusi ļoti labas atsauksmes, arī no sportistiem. Pēc sacensībām šā brīža Latvijas pirmais pilots Oskars Ķibermanis sacīja, ka citi "Siguldai var ūdeni pienest". 

Sigulda/Stokholma par iespēju uzņemt Ziemas olimpiskās spēles konkurē ar Itālijas pilsētām Milānu un Kortīnu d'Ampeco. 

Sarunā pieskārāmies arī Krievijas dopinga sāgai, Vācijas iespējām, salīdzinot ar citām komandām, jaunieviesto monobobsleja disciplīnu, bobsleja vēsturei Latvijā un citiem tematiem. 

Palūdzām Ekmani izstāstīt kādu interesantu gadījumu no viņa bobslejista karjeras. To iesējams noskatīties/noklausīties šeit

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu