Tumši virtuves skapīši – lieliska ideja virtuves atjaunošanai šogad

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Jauns gads ir lielisks laiks, lai apņemtos sasniegt sapņus, mērķus un kardināli mainītu savu ikdienu. Tāpat jauna gada sākums var būt iemesls mainīt interjeru un piešķirt mājoklim svaigu elpu. Virtuvē viena no vienkāršākajām, bet vienlaikus efektīvākajām veicamajām izmaiņām ir skapīšu nomaiņa vai vienkārši – pārkrāsošana. Šogad dramatiskākam un modernākam izskatam izvēlies tumšu skapīšu krāsu.

Piešķir atmosfēru

Ja lūko pēc tāda virtuves dizaina, kas ir vienlaikus gan moderns, gan arī mājīgs, tumši virtuves skapīši lieliski pildīs abas šīs prasības. Tumša un matēta krāsa radīs gan intīmu atmosfēru, gan arī izskatīsies eleganti. Ņem vērā – izvēloties tumšus skapīšus, uzmanīgi pārdomā apgaismojuma novietojumu – lampām ir jābūt novietotām tā, lai virtuvē nerastos tumši un neapgaismoti stūri.

Radi stilu

Tumšas krāsas virtuvē rada nobriedušu un īpaši šiku gaisotni, taču, tās kombinējot ar citām krāsām, virtuve iegūs neatkārtojamu interjeru. Pie melniem vai tumšas krāsas skapīšiem lieliski piestāvēs baltas vai pelēkas flīzes, dabas toņi un zelta nianses. Nebaidies eksperimentēt un papildināt virtuvi ar rakstainām flīzēm vai grīdas segumu.

Paslēp netīrumus

Jebkura virtuve laika gaitā nolietojas un gan skapīši, gan virtuves virsma iegūst skrāpējumus, traipus vai nobružājas. Melni virtuves skapīši ir piekāpīgāki - uz tiem skrāpējumi un netīrumi nebūs tik ļoti pamanāmi kā uz baltiem skapīšiem. Jāteic gan, ka liela nozīme ir arī skapīšu tekstūrai – uz glancētām skapju virsmām pirkstu nospiedumi būs jo īpaši redzami, taču uz matētas virsmas būs manāmi taukaini nosēdumi. Traipus vairāk noslēps koka virsma ar matēti melnu krāsojumu.

Izcel melnā un baltā kontrastu

Kontrastam interjera dizainā ir liela nozīme, tāpēc radi krāsu spēli un kombinē melno ar balto – virtuves skapīšiem izvēlies matēti melnu krāsu, bet virtuves virsmai – žilbinoši baltu. Ņem vērā, ka arī tekstūras un materiāli var radīt kontrastu, tāpēc matētā un glancētā kombinācija veidos visai atraktīvu virtuves interjeru. Lai neradītu pārlieku askētisku efektu, atsvaidzini virtuvi ar koka vai parketa grīdu.

Papildini virtuves dizainu ar košiem akcentiem

Melnus un baltus toņus ir iespējams kombinēt ar teju visām krāsām, tāpēc virtuvēs ar melniem skapīšiem un baltu virtuves virsmu lieliski iederēsies koši akcenti, piemēram, koši krēsli vai dekori. Kombinē melno un balto krāsu ar koši zaļu, sarkanu, zilu vai dzeltenu krāsu. Šajā gadījumā melnie skapīši funkcionēs kā tukšs audekls, uz kura fona izcelsies košie dekori vai mēbeles.

Radi eleganci

Tumšas krāsas jo īpaši eleganti izskatīsies kombinācijā ar metāliskām virsmām. Apvieno melnos virtuves skapjus ar bronzas vai zelta toņu flīzēm uz sienas vai flīžu vietā izvēlies metālisku paneli, kas aizsegs virtuves sienu. Pieskaņo virtuves santehniku izvēlētajām sienas flīzēm, lai radītu īpaši dārga interjera efektu.

Nošķir telpas zonas

Atvērtā tipa telpu plānojumos virtuves skapīši var funkcionēt kā telpas zonas noteicējs. Melnā krāsa kontrastēs ar baltajām sienām un vizuāli nodalīs telpu zonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu