Merkele un Makrons pieprasa Krievijai nekavējoties atbrīvot ukraiņu jūrniekus (28)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Merkele un Makrons piedalās pirmā pasaules kara noslēguma atceres pasākumā Kompjeņas mežā
Merkele un Makrons piedalās pirmā pasaules kara noslēguma atceres pasākumā Kompjeņas mežā Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Emanuels Makrons pieprasa Krievijai nekavējoties atbrīvot visus nelikumīgi aizturētos Ukrainas jūrniekus bez jelkādu priekšnosacījumu izvirzīšanas, teikts piektdien izplatītajā abu līderu paziņojumā.

Merkele un Makrons arī pieprasa, lai Krievija nodrošina netraucētu kuģu satiksmi Kerčas šaurumā.

Vācijas un Krievijas līderi pauž bažas par cilvēktiesību situāciju Krievijas okupētajā Krimā, spēka pielietošanu Kerčas šaurumā, kā arī ļaunprātību, kontrolējot Azovas jūru.

Vienlaikus Merkele un Makrons atzinīgi izsakās par pamiera vienošanos Donbasā. Līderi apstiprina, ka arī turpmāk pieliks pūles, lai tiktu īstenotas Minskas vienošanās.

Krievijas bruņotie spēki 25.novembrī Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu