Latkovskis: "KPV LV" ir daudz citu iekšlietu ministra kandidātu bez Gobzema (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijai "KPV LV" bez politiķa Alda Gobzema ir pietiekami daudz citu kandidātu uz iekšlietu ministra amatu, no kuriem izvēlēties, šādu pārliecību šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni žurnālistiem pauda partiju apvienības "Jaunā Vienotība" (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

"KPV LV" iekšlietu ministra amatam iepriekš izvirzīja Gobzema kandidatūru, taču JV Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš noraidīja viņu kā pretendentu uz šo posteni.

Latkovskis šodien norādīja, ka pašlaik ar prezidenta atbalstu tiek veidota valdība, kurā paredzēts būt piecām partijām, un ka ir saņemti pozitīvi signāli par virzību uz to. Viņš neizslēdza iespēju, ka var izveidoties situācija, ka valdību nāktos veidot četrām partijām, taču politiķis norādīja, ka nav nepieciešams "skriet notikumiem pa priekšu".

Kā ziņots, "Attīstībai/Par!", JV, Jaunā konservatīvā partija un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK vienojušās 4. janvārī Vējonim piedāvāt kopīgi atbalstītu premjera kandidātu.

Četras partijas atbildi no "KPV LV" par gatavību piedalīties valdības veidošanā gaidīs līdz 3. janvārim. Tajā pašā dienā paredzēts turpināt konsultācijas valdību veidojošo partiju starpā par tālāko virzību.

JV politiķis Arvils Ašeradens iepriekš pauda, ka partijas premjera amata kandidāts ir Kariņš, kurš ir gatavs vadīt valdību, ja tajā ir piecas partijas, kas esot optimālākais pašlaik iespējamais scenārijs. Vaicāts par premjera kandidātu situācijā, ja valdībai būs tikai četru partiju atbalsts, Ašeradens norādīja, ka tad tā būtu jauna situācija, kurā būtu jāgaida Kariņa atbilde par gatavību vadīt Ministru kabinetu ar četru partiju atbalstu.

Saistībā ar valdības veidošanu 13. Saeimas tā dēvēto centriski labējo partiju frakciju vadītājiem šodien notika tikšanās ar Valsts prezidentu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu