Igauņu RIMI svētku laikā pie kasēm sēdina biroja darbiniekus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
RIMI veikala kasieri
RIMI veikala kasieri Foto: Rimi

Ziemassvētku brīvdienās darbinieku trūkuma apstākļos RIMI veikalos Igaunijā kasieriem palīgā devušies 170 uzņēmuma biroju darbinieku – tieši tik daudz strādājošo Igaunijas RIMI pašlaik trūkst, vēsta laikraksts „Postimees”. Kopumā apkalpojošajā sfērā pašlaik ir aptuveni 2000 vakances.

„Ziemassvētki un Jaunais gads pārtikas veikaliem ir pats noslogotākais laiks, jo darba apjoms pieaug vairākas reizes”, norāda Rimi Eesti vadītājs Vaido Padumae. Tā kā veikalos jau kādu laiku trūkst darbinieku, īpaši tas ir jūtams svētkos, kad tā sauktajās pīķa stundās veikalu apkalpojošais personāls ir pārslogots.

Igaunijā apkalpojošajā sfērā ir nodarbināta gandrīz puse darba spējīgo valsts iedzīvotāju. RIMI veikalu vadība aicina pircējus būt iecietīgiem, jo kasieriem ir grūti vienlaikus apstrādāt pirkumus, rēķināt naudu un atbildēt uz klientu jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu