Krievija un Turcija vienojas koordinēt operācijas Sīrijā pēc ASV spēku izvešanas (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs Foto: AFP/SCANPIX

Krievija un Turcija sestdien vienojušās koordinēt sauszemes operācijas Sīrijā pēc ASV pagājušās nedēļas paziņojuma par savu spēku izvešanu, paziņojis Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

"Panākta vienošanās, ka Krievijas un Turcijas militārie pārstāvji turpinās koordinēt savus soļus jaunajos apstākļos ar mērķi galu galā likvidēt teroristu draudus Sīrijā," pēc sarunām ar Turcijas kolēģi pavēstīja Lavrovs.

Baltais nams pirms nedēļas paziņoja, ka ASV jau ir sākušas izvest savus spēkus no Sīrijas.

ASV prezidenta Donalda Trampa lēmums izvest no Sīrijas tur līdz šim dislocētos 2000 amerikāņu karavīru nepatīkami pārsteidza lielāko daļu Vašingtonas sabiedroto. Taču Turcija par to pauda gandarījumu, jo tagad Ankara varēs brīvāk vērsties pret ASV līdz šim atbalstītajiem kurdu karotājiem, kas Sīrijā sauszemes operācijā pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts" bijuši noderīgs ASV militārais sabiedrotais.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu