"Ventspils" Latvijas grandu duelī spraigā cīņā uzvar "VEF Rīga"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"VEF Rīga" un "Ventspils" komandas Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē "Elektrum" Olimpiskajā centrā.
"VEF Rīga" un "Ventspils" komandas Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē "Elektrum" Olimpiskajā centrā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Ventspils" komanda sestdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas šī gada noslēdzošajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 61:59 (16:17, 20:22, 14:10, 11:10) pārspēja savu sīvāko pretinieci "VEF Rīga" komandu.

"Ventspils" 2019.gadu sagaidīs turnīra līderpozīcijā, bet "VEF Rīga" - trešajā vietā. Šobrīd ventspilnieki ar 14 uzvarām 15 mačos ir pirmajā vietā, bet aiz viņiem ar 12 panākumiem 13 cīņās seko Tallinas "Kalev"/"Cramo", kamēr tālāk ar 12 uzvarām 14 dueļos ir "VEF Rīga".

"Ventspilij" rezultatīvākais ar 17 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija Ārons Džonsons, kurš četras sekundes pirms finālsvilpes iemeta uzvaru nesošos soda metienus. Tikmēr 12 punkti bija Ingum Jakovičam, bet 11 punktus guva Usmans Dramē.

"VEF Rīga" komandā ar 19 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Mareks Mejeris, 13 punkti bija Beidenam Džeksenam, bet astoņi punkti un 12 atlēkušās bumbas - Stīvenam Zekam.

"Ventspils" basketbolisti pirmajā minūtē izvirzījās vadībā un trīs minūtes neļāva pretiniekiem gūt punktus. Pateicoties Beidena Džeksena sniegumam, "VEF Rīga" veica izrāvienu 9:3 un pārņēma vadību, bet turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā, pirmajai ceturtdaļai noslēdzoties ar rezultātu 17:16 viesu labā.

Pēc Kristapa Janičenoka tālmetiena "VEF Rīga" pārsvars otrās ceturtdaļas sākumā sasniedza sešus punktus, taču uz to ar "trejaci" un trim precīziem soda metieniem atbildēja Ingus Jakovičs, kurš izlīdzināja rezultātu - 22:22. Turpinājumā "VEF Rīga" pāris reizes izvirzījās vadībā, bet laukuma saimnieki allaž atspēlējās. Puslaika pēdējās minūtē abas komandas apmainījās ar precīziem tālmetieniem, pārtraukumā ar trīs punktu pārsvaru dodoties rīdziniekiem (39:36).

Otrā puslaika ievadā abas komandas teju trīsarpus minūtes nespēja gūt punktus, pirmajiem pie šīs iespējas tiekot viesiem (41:36). "VEF Rīga" vienubrīd ieguva deviņu punktu pārsvaru, bet "Ventspils" atspēlējās un starp ceturtdaļām veica 12 punktu izrāvienu, kas mājiniekiem ļāva iegūt vadību ar 55:49. Tiesa, nākamās piecas minūtes "Ventspils" basketbolisti palika uz "nulles", kas viesiem ļāva pietuvoties līdz mīnus vienam punktam.

Turpinājumā mačs ritēja sīvā cīņā, un "VEF Rīga" deviņas sekundes pirms finālsvilpes panāca neizšķirtu 59:59, vienu no diviem "sodiņiem" iemetot Džeksenam. "Ventspils" pēdējo uzbrukumu viesi apturēja ar nesportisku piezīmi, un Ārons Džonsons realizēja divus soda metienus, atnesdams kurzemniekiem uzvaru.

Abas komandas pirmajā aplī savā starpā spēkojās 13.oktobrī, kad arī kaislībām bagātā spēlē "Ventspils" viesos uzvarēja ar 90:89.

Sestdienas spēlē abas komandas tikās mazliet citādākos sastāvos nekā abu komandu iepriekšējā duelī. Ventspils komandai laukumā varēja doties Jānis Bērziņš, kurš pirmajā spēlē vēl nebija atgriezies pēc savainojuma sadziedēšanas. Tāpat tobrīd vēl nebija pievienojies Usmans Dramē. Tiesa, "Ventspilij" savainojuma dēļ šobrīd jāiztiek bez sava līdera Riharda Lomaža.

Savukārt "VEF Rīga" komandai klāt nākuši ārējās līnijas spēlētāji Džabrils Durems, Beidens Džeksens un Endrū Endrūss, bet prom devies Artjoms Butjankovs.

Kurzemes komanda apvienotā čempionāta sezonu sāk ar zaudējumu pret "Kalev"/"Cramo", bet pēc sekojušas 14 uzvaras pēc kārtas. Savukārt "VEF Rīga" basketbolisti apvienotajā čempionātā bija izcīnījuši desmit uzvaras pēc kārtas - visas starp abiem zaudējumiem "Ventspilij".

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 14 uzvarām 15 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 12 uzvarām 13 spēlēs seko Tallinas "Kalev"/"Cramo", trešā ar 12 uzvarām 14 dueļos ir "VEF Rīga", bet ceturtā ar desmit panākumiem 14 cīņās ir "Ogre". Piektajā pozīcijā ar deviņām uzvarām 14 mačos ir Tallinas "TalTech", kam ar deviņiem panākumiem 15 mačos seko Tallinas "Kalev"/TLU. Septītā ar septiņām uzvarām 15 dueļos ir "Betsafe"/"Jūrmala", kamēr pirmo astoņnieku ar sešām uzvarām 13 mačos noslēdz "Tartu Universitāte".

Aiz pirmā astoņnieka ar septiņām uzvarām 16 mačos ir Pērnavas "Sadam", bet pirmo desmitnieku ar piecām uzvarām 14 spēlēs noslēdz Raplas "Avis Utilitas". Pie četrām uzvarām 12 spēlēs tikusi "Latvijas Universitāte", četri panākumi 14 mačos ir "Liepājai", kamēr pie trim panākumiem 13 spēlēs tikusi "Valga-Valka"/"Maks&Moorits". Tikpat panākumu 14 cīņās ir arī "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandai, bet tabulu ar zaudējumiem visās 14 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu