Kims vēlas nākamgad "bieži" tikties ar Dienvidkorejas līderi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns Seulai adresētā vēstulē paudis apņēmību nākamajā gadā bieži tikties ar Dienvidkorejas prezidentu Munu Džēinu, lai apspriestu pussalas denuklearizāciju, svētdien paziņojusi Muna kanceleja.

Šogad Kims ar Munu tikās trīs reizes - divreiz Phanmundžomas ciematā demilitarizētajā joslā starp abām valstīm, bet trešo reizi, uzņemot Dienvidkorejas līderi Phenjanā.

Muna vizītes laikā Ziemeļkorejas galvaspilsētā septembrī Kims apsolīja apmeklēt atbildes vizītē Seulu vistuvākajā laikā, izsaucot spekulācijas, ka tas varētu notikt gada nogalē.

Taču daudz gaidītā vizīte līdz šim tā arī nav notikusi, par ko savā vēstulē Kims paudis "lielu nožēlu", vienlaikus izsakot "stingru apņēmību" apmeklēt Dienvidkorejas galvaspilsētu.

Ziemeļkorejas līderis paudis arī "nolūku 2019.gadā bieži tikties ar Munu", lai "kopīgi atrisinātu pussalas denuklearizācijas jautājumu," pavēstīja Dienvidkorejas prezidenta pārstāvis.

Muns atzinīgi novērtējis Kima vēstījumu, kurā arī paust "aktīvs nolūks pildīt vienošanās", kas panāktas iepriekš, tiekoties ar Dienvidkorejas prezidentu, kā arī ar ASV līderi Donaldu Trampu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu