Zem sprādzienā cietušās daudzdzīvokļu mājas gruvešiem Magņitogorskā atrasti vēl trīs bojāgājušie (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Magņitogorskas pilsētā, kur pirmdien spēcīgā sprādzienā sagruva stāvu pārsegumi veselā desmitstāvu nama sekcijā, zem drupām vakarā atrasti vēl trīs cilvēki, tādējādi zināmais upuru skaits pieaudzis līdz septiņiem, paziņojis Krievijas ārkārtējo situāciju ministrs Jevgeņijs Ziničevs.

Vienlaikus viņš norādījis, ka atrastie upuri pagaidām nav izvilkti no gruvešiem, baidoties, ka varētu nobrukt vēl kādas konstrukcijas.

Pēc ministra teiktā, joprojām nav iespējams arī pateikt, cik cilvēku sprādziena brīdī atradās dzīvokļos.

Slimnīcās ar traumām un apsaldējumiem nogādāti pieci cilvēki, divu cietušo stāvoklis ir smags.

Meklēšanas darbi turpinās arī naktī, prožektoru gaismā, bet Ziničevs pieļāvis, ka visu drupu novākšanai būs vajadzīgas divas diennakstis, jo šis darbs tiek veikts ļoti lēni un uzmanīgi.

Iepriekš ministrijas preses dienests paziņoja, ka gāzes sprādzienā sagruvuši 26 dzīvokļi, kuros dzīvoja kopumā 46 cilvēki, bet pavisam šai kāpņu telpā atradies 51 dzīvoklis ar 126 iedzīvotājiem.

No sprādziena mirkļa līdz stāvu pārsegumu sagrūšanai saskaņā ar aculiecinieku teikto pagāja vairākas minūtes un daļa iemītnieku paspēja atstāt ēku. Apmēram 30 cilvēki jau drīz pēc sprādziena paši informēja varas iestādes, ka ir sveiki un veseli un nelaimes brīdi nav bijuši mājās.

Magņitogorskā izsludināts ārkārtējais stāvoklis, atcelti visi gadumijas pasākumi, izslēgtas visas spuldzīšu virtenes ielās un pilsētas egļu rotājumi. Sēras pilsētā paredzēts izsludināt pēc tam, kad būs pabeigta gruvešu novākšana.

Jau ziņots, ka sprādziens ēkā nogranda pirmdien plkst.6 no rīta pēc vietējā laika (plkst.3 pēc Latvijas laika). Saskaņā ar galveno versiju, ko izskata Krievijas Izmeklēšanas komiteja, nelaimi izraisījusi gāzes eksplozija.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu