Riepu apsaimniekošanas asociācijas biedri līdz decembra vidum no poligoniem izveduši 668,62 tonnas nolietoto riepu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Riepu krāvumi Starta ielā.
Riepu krāvumi Starta ielā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Riepu apsaimniekošanas asociācijas (LRAA) biedri līdz decembra vidum no poligoniem izveduši 668,62 tonnas nolietoto riepu, informēja LRAA vadītāja Tīna Lūse.

LRAA tika dibināta šī gada martā, un kopš tā laika organizācija ir aktīvi darbojusies nozares sakārtošanas virzienā.

Lai samazinātu vēsturisko riepu uzkrājumu, kas ir aptuveni 47 000 tonnu, LRAA biedri apņēmās izvest 1000 tonnas nolietoto riepu. Decembra vidū kopā bija izvesti 668,62 tonnas nolietoto riepu. Viss riepu apjoms tika izvests no pieciem atkritumu poligoniem - no poligona "Cinīši" izvestas 84 tonnas, no poligona "Križevņiki" - 83 tonnas, no poligona "Kaudzītes" - 30,56 tonnas, no poligona "Getliņi Eko" - 2,88 tonnas un no poligona "Brakšķi" - 68,14 tonnas.

Savukārt no atkritumu poligona "Janvāri" ir izvestas 98,4 tonnas, no atkritumu poligona "Dziļā vāda" ir izvestas 100,98 tonnas un no atkritumu poligona "Daibe" ir izvestas 99,86 tonnas nolietoto riepu.

LRAA ir nevalstiska organizācija, kas dibināta 2018.gadā. Tā apvieno riepu importētājus, apsaimniekotājus un pārstrādātājus un mērķis ir darboties kā partnerim valstij, lai panāktu atbildīgas riepu importa un apsaimniekošanas sistēmas darbību valstī, kuras rezultātā nolietotās riepas tiktu savāktas un pārstrādātas un no tām iegūtās otrreizējās izejvielas tiktu izmantotas tautsaimniecībā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu