Pēc reformas ATP rangā palikuši vairs tikai divi Latvijas tenisisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis un Mārtiņš Podžus
Ernests Gulbis un Mārtiņš Podžus Foto: Reuters/Scanpix/LETA/TVNET kolāža

Pēc reformas Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā tajā palikuši vairs tikai divi Latvijas tenisisti - Ernests Gulbis un Mārtiņš Podžus.

Ar Jauno gadu ATP ranga punkti vairs netiks dalīti zemākā līmeņa Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) "Futures" turnīros, un šāds faktors pirmo reizi ņemts vērā 31.decembra rangā. Šāda reforma būtiski samazinājusi rangā esošo tenisistu skaitu, jo šobrīd tas ir vien 679.

Turpinājumā ATP punktus varēs nopelnīt tikai prestižākajos "Futures" turnīros, turklāt pat viena punkta iegūšanai tādā gadījumā vajadzēs sasniegt vismaz pusfinālu.

Līdz ar to, lai nodrošinātu iekļūšanu ATP rangā, tenisistiem lielākoties būs jāspēlē ATP tūrē vai "Challenger" līmeņa sacensībās.

Jaunā sistēma likusi tenisistiem, kuri spēlēja tikai zemākā līmeņa "Futures" turnīros, atstāt rangu. Pasaules 95.rakete ir Latvijas pirmais numurs Ernests Gulbis, kurš jau ilgāku laiku spēlē tikai ATP tūres vai "Challenger" līmenī.

Vēl pirms nedēļas latvietis bija 96.pozīcijā. Pirmdien viņš uzsāk jauno sezonu, jo Indijā notiekošā Punes "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā Latvijas tenisists spēkosies pret portugāli Pedru Souzu, kurš rangā ir 104.pozīcijā.

Tikmēr Latvijas otrā rakete joprojām ir Mārtiņš Podžus, kurš ieņem dalītu 608.vietu, bet pirms nedēļas viņš vēl vecajā rangā bija 460.pozīcijā. Tiesa, šobrīd viņš ir zaudējis 80 no iepriekš nopelnītajiem 83 punktiem.

Šie atlikušie trīs punkti tika iegūti pavasarī, kad Podžus startēja "Challenger" sacensībās Ķīnā.

Savukārt rangā vairs nav atrodami Roberts Grīnvalds, Artūrs Lazdiņš, Jānis Podžus un Mārtiņš Rocēns.

Pasaules ranga pirmais desmitnieks gan palicis nemainīgs.

Rudenī pēc divu gadu pārtraukuma planētas pirmās raketes godā atgriezās serbs Novaks Džokovičs, kurš šogad piedzīvoja spožu atgriešanos pēc cīņām ar traumām.

Savukārt otrais ir spānis Rafaels Nadals, kamēr trešo vietu ieņem leģendārais šveicietis Rodžers Federers.

Ceturtais ir ATP sezonas noslēguma turnīrā uzvarējušais Vācijas pārstāvis Aleksandrs Zverevs, piektais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, bet sestais ir Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisists Kevins Andersons.

Tālāk seko horvāts Marins Čiličs un austrietis Dominiks Tīms, bet devīto pozīciju ieņem japānis Kei Nišikori, kamēr desmitais ir amerikānis Džons Isners.

Dubultspēļu rangā arī tagad atrodami vairs tikai divi Latvijas tenisisti - brāļi Jānis un Mārtiņš Podži, kuri ieņem attiecīgi 733. un 750.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu