Somijas klubs "KalPa" pirmo reizi triumfē Špenglera kausā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Špenglera kausa 2018. gada fināls - Somijas hokeja komanda Kuopio "KalPa" pret Kanādas izlasi
Špenglera kausa 2018. gada fināls - Somijas hokeja komanda Kuopio "KalPa" pret Kanādas izlasi Foto: EPA/Scanpix

Somijas hokeja komanda Kuopio "KalPa" pirmdien Šveices pilsētā Davosā pirmo reizi vēsturē triumfēja prestižajā Špenglera kausā.

"KalPa" kļuvusi arī par pirmo Somijas komandu, kas šajās sacensībās izcīnījusi galveno balvu.

Šī gada Špenglera kausa finālā "KalPa" ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Kanādas izlasi, kas komplektēta no Eiropā spēlējošiem kanādiešiem.

Šajā spēlē rezultātu atklāja Kanādas valstsvienība, kuras rindās vien 46.minūtē izcēlās Daniels Viniks, tomēr "KalPa" panāca izlīdzinājumu 52.minūtē, kad par precīzu metienu atzīmējās Ētu Luostarinens.

Pamatlaikā neviena no komandām vārtus vairs neguva, turklāt pārspēt vārtsargus tās nespēja arī pagarinājumā.

Līdz ar to Špenglera kausa liktenis tika izšķirts pēcspēles metienos, kur septītajā sērijā uzvaru "KalPa" klubam nodrošināja Jāko Risanens.

Līdz šim Špenglera kausā finālā bija iekļuvusi tikai Somijas izlase, tomēr tā 1975.gadā izšķirošajā mačā piekāpās Čehslovākijas olimpiskajai valstsvienībai.

Pirms tam svētdien notikušajā pusfinālā Kanādas izlase ar 4:2 pieveica Vācijas klubu Nirnbergas "Thomas Sabo Ice Tigers", kamēr "KalPa" ar 2:1 pārspēja latviešu speciālista Harija Vītoliņa trenēto Šveices komandu "Davos".

Kanādas izlase un "Kalpa" pirms tam uzvarēja savās grupās, kas tām deva automātisku vietu pusfinālā.

Savukārt "Davos" hokejisti sestdien "play-off" kārtā ar 3:1 pārspēja latviešu uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētu Tršinecas "Ocelārži" vienību no Čehijas, kamēr "Thomas Sabo Ice Tigers" komanda "play-off" kārtā ar 3:1 guva virsroku pār Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Magņitogorskas "Metallurg".

"Davos" un Kanādas izlase prestižajā turnīrā uzvarējušas 15 reizes, kas ir dalīts turnīra rekords.

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kas šogad notika jau 92.reizi. Titulētāko komandu vērtējumā aiz "Davos" un Kanādas seko septiņas reizes uzvarējusī Čehijas vienība Prāgas LTC, kas beidza pastāvēt jau 1949.gadā.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas "Servette" vienību no Šveices. Savukārt 2015. un 2016.gadā finālā spēlēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices vienība "Lugano", abas reizes piekāpjoties Kanādas izlasei.

Kanādieši triumfēja arī pērn, finālā ar 3:0 pārspēdami Šveices valstsvienību.

Savukārt Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šajā turnīrā piedalījās 2011.gadā un pērn.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu