Spēcīgā vēja dēļ atceļ Jaungada uguņošanu Liepājā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pludmale ziemā
Pludmale ziemā Foto: Sintija Zandersone/LETA

Gaidāmās vētras dēļ Ventspilī Jaungada svinības iespējams notiks bez salūta, informēja pašvaldības uzņēmuma "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa.

Savukārt Liepājā uguņošana oficiāli atcelta.

Meteoroloģiskās prognozes liecina, ka no Baltijas jūras Ventspils pilsētas virzienā strauji tuvojas vētra, kura var sasniegt vēja ātrumu līdz pat 12-15 metrus sekundē. Ja prognozes piepildīsies, tad svētku salūts drošības dēļ tiks atcelts.

Gala lēmums, ņemot vērā laika apstākļus tiks pieņemts īsi pēc plkst.00.00.

Znotiņa informēja, ka no plkst.23.30 ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti pavadīt veco un sagaidīt Jauno gadu Lielajā laukumā, kur muzicēs grupa "Credo".

Jaunākās ziņas par laika prognozēm sniedz jūras kapteiņu dienests, un tiek paredzēts, ka laika apstākļi sāks pasliktināties pēc plkst.20.00 vakarā. Likums nosaka, - ja vēja ātrums pārsniedz deviņus metrus sekundē, izmantot pirotehniskos izstrādājumus nav atļauts, lai neapdraudētu apkārtējās vides un cilvēku drošību.

Jau vēstīts, ka 1.janvāra vakarā un 2.janvārī prognozēta vētra Baltijas jūrā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu