Gulbis jauno sezonu sāk ar uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošais vīriešu tenisists Ernests Gulbis pirmdien Indijā notiekošā Punes "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-4, 4-6, 6-4 uzvarēja portugāli Pedru Souzu.

Līdz ar to Gulbis sasniedzis šī turnīra astotdaļfinālu, kur tiksies ar sacensību otro numuru un pasaules 25.raketi Hjonu Čunu no Dienvidkorejas.

Pirmās kārtas pārvarēšana Gulbim arī ļāvusi iegūt 20 pasaules ranga punktus.

Pirmā seta otrajā geimā Gulbis spēja atspēlēt trīs breikbumbas un neļāva pretiniekam salauzt savu servi, turklāt uzreiz sekojošajā geimā jau viņš diezgan pārliecinoši ieguva breiku.

Tiesa, turpinājums nesekoja, jo ceturtajā geimā latvietis nespēja nosargāt 30:0 vadību un zaudēja punktu pie savas serves. Līdz ar to Souza bija panācis neizšķirtu 2-2.

Abi tenisisti gan cīnījās par iniciatīvas iegūšanu, un jau nākamajā geimā Gulbis pārliecinoši lauza portugāļa servi, neļaujot viņam uzvarēt nevienā izspēlē. Līdz ar to Latvijas tenisa zvaigzne atkal bija ieguvis viena breika pārsvaru, bet Souza astotajā geimā bija tuvu tam, lai atspēlētos, tomēr Gulbis viņam to neļāva izdarīt, tiekot galā ar divām breikbumbām.

Pirmo setu Gulbis varēja noslēgt arī ātrāk, taču neizmantoja divas breikbumbas devītajā geimā, tomēr desmitajā savu servi veiksmīgi nosargāja un pirmo setu uzvarēja ar 6-4.

Otrais sets aizritēja ļoti līdzvērtīgā cīņā, turklāt Gulbis pirmajā un trešajā geimā kopumā nespēja izmantot četras breikbumbas. Tikmēr Souza pie savas vienīgās breikbumbas otrajā setā tika desmitajā geimā, ko viņš arī izmantoja un līdz ar to varēja svinēt uzvaru setā ar 6-4.

Tādējādi abu tenisistu dueļa iznākums tika izšķirts izšķirošajā - trešajā - setā, kas arī norisinājās līdzvērtīgi. Gulbis gan piektajā geimā ieguva breiku, ko arī meistarīgi nosargāja un trešajā setā triumfēja ar 6-4, gūstot panākumu arī visā mačā.

Gulbis rangā ieņem 95.vietu, kamēr Souza ir 104.pozīcijā. Abiem tenisistiem šī bija pirmā tikšanās karjerā.

Gulbis nu jau aizvadītās sezonas augstāko punktu sasniedza otrajā pusē, kad jūlijā aizkļuva līdz Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālam un oktobrī pēc kvalifikācijas pārvarēšanas aizcīnījās līdz Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālam, kurā gan cieta zaudējumu.

Veiksmīgais sniegums sezonas nogalē Gulbim ļāva pēc divu gadu pārtraukuma atgriezties ranga pirmajā simtniekā. Sezonas beigās atrašanās starp planētas simts labākajiem tenisistiem latvietim ļāvusi arī teju nodrošināt dalību nākamā gada Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensībās.

Tikmēr Souza karjeras laikā nav izcēlies ar skaļiem panākumiem un ranga augstāko pozīciju sasniedza 2017.gadā, kad bija 102.vietā.

Gulbis 2018.gadā ATP līmenī izcīnīja deviņas uzvaras un cieta sešus zaudējumus, kamēr Souza uzvarēja trīs spēlēs un tikpat mačos cieta zaudējumus.

Tenisa turnīrs Punē norisinās uz cietā seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu