Sevastova ar uzvaru sāk Brisbenas WTA "Premier" turnīru (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova otrdien ar uzvaru sāka 2019.gada sezonu, gūstot panākumu Brisbenas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā.

Sevastova ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja austrālieti Darju Gavrilovu.

2018.gada Latvijas labākā sportiste un planētas 11.rakete Sevastova šajā turnīrā izlikta ar astoto numuru. Tikmēr Gavrilova pasaules rangā atrodama 35.pozīcijā.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Sevastova saņēmusi 55 WTA ranga punktus.

Otrajā kārtā viņa tiksies ar kvalifikāciju pārvarējušo britu tenisisti Herieti Dārtu, kura ir planētas 149.rakete. Viņa savā pirmās kārtas mačā ar 1-6, 6-3, 6-4 pārspēja īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo Austrālijas pārstāvi Priscillu Honu (WTA 157.).

Pirmajā setā vienīgais breiks bija ceturtajā geimā, kurā Sevastova atņēma pretiniecei servi un panāca 3-1. Turpinājumā uzvarot servētājām, liepājniece guva virsroku ar 6-3.

Otrais sests iesākās ar Sevastovas nobreikotu servi. Pie tādas pašas iespējas viņa tika arī trešajā geimā, tomēr nerealizēja divas breikbumbas, taču piektajā geimā Latvijas tenisistei tas izdevās, panākot jau 4-1. Nākamajos četros geimos tenisistes apmainījās ar breikiem, Sevastovai arī otro setu uzvarot ar 6-3.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Sevastova pērn izcīnīja uzvaru Bukarestes WTA "International", iegūstot savu karjeras trešo WTA titulu. Tāpat viņa sasniedza finālus Pekinas un Maljorkas turnīros, kuros gan cieta zaudējumus, kā arī pirmo reizi iekļuva "Grand Slam" turnīra pusfinālā, labāko četrinieku sasniedzot ASV atklātajā čempionātā. Veiksmīgā sezona viņai ļāva rangā pakāpties uz rekordaugsto 11.pozīciju.

Tikmēr Gavrilovai pēc veiksmīgā 2017.gada, kurā viņa izcīnīja savu pirmo un līdz šim vienīgo WTA titulu, 2018.gads bija ne pārāk sekmīgs, Austrālijas tenisistei sasniedzot divus WTA turnīru pusfinālus.

Sevastova 2018.gadā izcīnīja 43 uzvaras un cieta 21 zaudējumu, kamēr Gavrilova tika pie 27 panākumiem un piedzīvoja 25 neveiksmes.

Liepājniece pērn Brisbenā, šajā turnīrā spēlējot pirmo reizi, sasniedza pusfinālu, līdz ar to viņai būs jāaizstāv 185 WTA ranga punkti. Tikmēr Gavrilova Brisbenā spēlēja trešo reizi, bet iepriekšējās divas reizes nav tikusi tālāk par otro kārtu.

Turnīrs Brisbenā notiek uz cietā seguma, un ar pirmo numuru tajā izlikta ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura pasaules rangā atrodama ceturtajā vietā.

Pirmdien Sevastova pārī tieši ar Svitoļinu piedzīvoja zaudējumu dubultspēļu pirmajā kārtā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu