Noziegumos cietušie turpmāk saņems lielāku kompensāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts policija prezentē jauno formas tērpu dizaina paraugu
Valsts policija prezentē jauno formas tērpu dizaina paraugu Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

1. janvārī spēkā stājas grozījumi likumā "Par valsts kompensāciju cietušajiem", kas paredz palielināt kompensācijas apmēru noziegumos cietušajiem.

Ar grozījumiem nedaudz palielināts kompensācijas apmērs noziedzīgā nodarījumā cietušajiem nepilngadīgajiem un pieaugušajiem.

Likumā līdz šim bija noteikts, ka vienam noziedzīgā nodarījumā cietušajam izmaksājamās valsts kompensācijas maksimālais apmērs ir piecas minimālās mēneša darba algas.

Savukārt tagad likumā noteiktā kompensācija palielināta no 70% līdz 90% no kompensācijas maksimālā apmēra, ja cietušajam nodarīti smagi miesas bojājumi vai noziedzīgs nodarījums kvalificēts kā izvarošana vai seksuāla vardarbība, vai aizskarta nepilngadīgā cietušā tikumība vai dzimumneaizskaramība, vai cietušais ir cilvēku tirdzniecības upuris.

Tāpat likumā noteikta kompensācija 70% apmērā no kompensācijas maksimālā apmēra, ja nepilngadīgam cietušajam nodarīti vidēja smaguma miesas bojājumi vai nepilngadīgais cietušais inficēts ar cilvēka imūndeficīta vīrusu, B vai C hepatītu.

Valsts kompensācijas pieprasījuma iesniegšanas termiņš pagarināts no viena gada uz trim gadiem.

Izmaiņas cita starpā veiktas, lai nodrošinātu ANO Bērnu tiesību komitejas rekomendāciju izpildi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu