Sevastova sagrauj Dārtu un sasniedz Brisbenas turnīra ceturtdaļfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova trešdien sasniedza Austrālijā notiekošā Brisbenas WTA "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu.

Pasaules 11.numurs Sevastova, kura turnīrā izlikta ar astoto numuru, sacensību otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-2, 6-0 sagrāva iepriekš kvalifikāciju pārvarējušo britu tenisisti Herieti Dārtu, kura rangā atrodama 149.vietā.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 100 WTA ranga punktus, bet nākamā Latvijas tenisistes pretiniece būs Japānas pārstāve Naomi Osaka, kura ir pasaules piektā rakete un turnīrā izlikta ar otro numuru.

Trešdienas mačā Sevastova spēlēja ļoti pārliecinoši un neļāva Dārtai ne reizi tikt pie breika, kamēr pati pretinieces servi lauza piecas reizes, turklāt paveica to piecreiz pēc kārtas.

Šī spēle vēl iesākās gana līdzīgi, spēlētājām pamīšus tiekot pie punktiem pirmajos piecos geimos, tomēr tad sākās Sevastovas uzvaras gājiens, viņai triumfējot desmit geimos pēc kārtas un gūstot graujošu uzvaru.

Sevastova turnīra pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-3 pārspēja austrālieti Darju Gavrilovu, kura pasaules rangā atrodama 35.pozīcijā.

Tikmēr Dārta pamatturnīra pirmās kārtas mačā ar 1-6, 6-3, 6-4 pārspēja īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo Austrālijas pārstāvi Priscillu Honu (WTA 157.), bet pirms tam viņa pārvarēja kvalifikāciju, gūstot uzvaras visos trijos mačos.

Abām tenisistēm šī bija otrā savstarpējā spēle karjerā. Pērn Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja Sevastova.

Sevastova pērn izcīnīja uzvaru Bukarestes WTA "International", iegūstot savu karjeras trešo WTA titulu. Tāpat viņa sasniedza finālus Pekinas un Maljorkas turnīros, kuros gan cieta zaudējumus, kā arī pirmo reizi iekļuva "Grand Slam" turnīra pusfinālā, labāko četrinieku sasniedzot ASV atklātajā čempionātā. Veiksmīgā sezona viņai ļāva rangā pakāpties uz rekordaugsto 11.pozīciju.

Savukārt 22 gadus vecā Dārta lielākoties startēja ITF turnīros, WTA turnīros netiekot tālāk par pamatturnīru otro kārtu.

Sevastova 2018.gadā izcīnīja 43 uzvaras un cieta 21 zaudējumu.

Liepājniece pērn Brisbenā, šajā turnīrā spēlējot pirmo reizi, sasniedza pusfinālu, līdz ar to viņai būs jāaizstāv 185 WTA ranga punkti. Tikmēr Dārta bija Brisbenas turnīra debitante.

Turnīrs Brisbenā notiek uz cietā seguma, un ar pirmo numuru tajā izlikta ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura pasaules rangā atrodama ceturtajā vietā.

Pirmdien Sevastova pārī tieši ar Svitoļinu piedzīvoja zaudējumu dubultspēļu pirmajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu