Jaunais Brazīlijas prezidents nodevis amata zvērestu

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Brazīlijas jaunais prezidents Žairs Bolsonaru otrdien nodevis amata zvērestu, solot atbrīvot valsti no ideoloģiskām saitēm, pārskatīt valsts ekonomiku un īstenot plašas sociālās pārmaiņas.

Bijušais armijas kapteinis un galēji labējais politiķis Bolsonaru, kurš 28.oktobrī uzvarēja prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, uzrunā tautai sacīja, ka, viņam stājoties prezidenta amatā, valsts ir "atbrīvota no sociālisma un politiskā korektuma".

Inaugurācijas runā Bolsonaru solīja apvienot tautu, cienīt ģimeni, respektēt reliģiju un jūdaisma un kristīgo tradīciju.

63 gadus vecais politiķis sacīja, ka vēlas atbrīvot valsti no korupcijas, noziedzības un nepareizas ekonomikas pārvaldības.

"Es aicinu visus kongresmeņus palīdzēt man izglābt Brazīliju no korupcijas, noziedzības un ideoloģiskās pakļaušanas," sacīja jaunais prezidents.

Bolsonaru inaugurācijas ceremoniju apmeklēja daudzi ārvalstu viesi, tostarp Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu un Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns.

Kreisie līderi, ko Bolsonaru nodēvējis par diktatoriem, tostarp Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro, Nikaragvas prezidents Daniels Ortega un Kubas prezidents Migels Diass-Kanels, uz inaugurāciju nebija uzaicināti.

ASV prezidents Donalds Tramps apsveica Bolsonaru tviterī, bet inaugurācijas ceremonijā klāt bija ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu