Magņitogorskas sprādziens: kā no gruvešiem izglāba zīdaini

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmdien Krievijas Magņitogorskas pilsētā spēcīgā gāzes sprādzienā sagruva desmitstāvu ēka. Saskaņā ar jaunākajām ziņām, bojā gājuši vismaz deviņi cilvēki. Tomēr traģēdijas vidū bija arī kāds priecīgs notikums - glābējiem gruvešos izdevās atrast 11 mēnešus vecu zīdaini, kurš aukstumā bija pavadījis vairāk nekā 30 stundas.

VIDEO: Zīdaiņa izglābšana no ēkas gruvešiem Magņitogorskā

Glābējs Pjotrs Gricenko stāsta, kā mazulis tika atrasts. "Mēs bijām klusi, lai varētu sadzirdēt jebkādas skaņas," viņš norāda Krievijas valdības kontrolētajam televīzijas kanālam "Rossija 24". "Andrejs Valmans, viens no glābējiem mūsu grupā, izdzirdēja bērna raudas netālu no dzīvojamā kompleksa daļas, kas nebija sagruvusi."

"Mēs apturējām visa aprīkojuma darbību un klausījāmies, lai vēlreiz pārliecinātos. Kad teicām "klusu!", arī zīdainis reaģēja un apklusa. Kad jautājām "kur tu esi?", viņa atkal sāka reaģēt."

Gricenko sākotnēji domāja, ka izglābtais zīdainis ir meitenīte. Taču vēlāk izrādījās, ka tas ir puika vārdā Ivans.

"Kad bijām pārliecināti, [ka gruvešos atrodas bērns,] mūsu centra vadītājs pateica, no kuras vietas jāsāk aizvākt gruvešus," sacīja Gricenko.

Mazulis guvis nopietnus apsaldējumus, galvas traumu un vairākus lūzumus, paziņoja Krievijas Veselības ministrija.

Gāzes sprādzienā izdzīvoja arī zīdaiņa māte. 

VIDEO: Desmitstāvu māja Krievijā pēc spēcīgā sprādziena

Saskaņā ar jaunākajām ziņām, bojā gājuši vismaz deviņi cilvēki, bet vēl 32 tiek uzskatīti par pazudušiem.

Amatpersonas paziņojušas, ka izdzīvojušo meklēšana tiek pārtraukta un to varēs atsākt tikai pēc nestabilās ēkas nostiprināšanas. 

"Nav iespējams turpināt darbu šādos apstākļos," norāda Ārkārtas situāciju ministrijas pārstāvis Jevgeņijs Ziņičevs. Ēkas nostiprināšana prasīs apmēram 24 stundas. 

Gāzes sprādzienā tika izpostīti 48 dzīvokļi. 

"Pamodos un jutu, ka krītu," Krievijas televīzijā stāstīja viens no izdzīvojušajiem. "Sienu vairs nebija. Mana māte kliedza, un mans dēls bija aprakts zem gruvešiem."

Cits aculiecinieks aprakstīja "uguns vilni", kas sekoja sprādzienam.

Par notikušo sākta izmeklēšana. Trešdien Magņitogorskā izsludinātas sēras.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu