Magņitogorskas traģēdijas upuru skaits pieaudzis līdz 33

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Magņitogorskā no sagruvušās daudzdzīvokļu mājas drupām izceltas vēl vairāku cilvēku mirstīgās atliekas, līdz ar to bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 33, trešdienas vakarā ziņoja Krievijas mediji. Starp bojāgājušajiem ir seši bērni.

(Papildināta ziņa.)

Meklēšanas un glābšanas operācijas gaitā izglābti seši cilvēki, arī divi bērni.

Jau ziņots, ka Magņitogorskā pirmdien plkst.6 no rīta pēc vietējā laika (plkst.3 pēc Latvijas laika) spēcīgā sprādzienā sagruva stāvu pārsegumi veselā desmitstāvu nama sekcijā.

Domājams, ka sprādzienus daudzdzīvokļu mājā izraisīja gāzes eksplozija.

Astoņu daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāju atrašanās vieta joprojām nav zināma. Viņi tiek uzskatīti par pazudušiem.

Otrdien no drupām tika izvilkts dzīvs desmit mēnešus vecs zīdainis, kurš guvis smagus apsaldējumus, galvas traumu un vairākus lūzumus. Viņš pārvests uz slimnīcu Maskavā, un viņa stāvokls ir nopietns, bet stabils.

Savukārt starp trešdien atrastajiem bojāgājušajiem ir kāda trīs gadus veca meitenīte.

Ņemot vērā, ka naktīs gaisa temperatūra nokritusies līdz mīnus 20 grādu atzīmei, izredzes, kas varētu atrasties vēl citi izdzīvojušie, sarūk.

Čeļabinskas apgabalā, kur atrodas Magņitogorska, izsludināta sēru diena.

Traģēdijas vietā cilvēki nes sveces un ziedus. Daudzi maskavieši, godinot traģēdijas upurus, nolikuši ziedus pie Čeļabinskas apgabala pārstāvniecības Krievijas galvaspilsētā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu