Jaunā pētījumā neveselīgs uzturs saistīts ar alkoholismu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Biedrības Latvijas Alus muzejs sadarbībā ar Latvijas Alus darītāju asociāciju un Latvijas Alus darītāju savienību rīkotais alus festivāls "Latviabeerfest 2012" Vērmanes dārzā.
Biedrības Latvijas Alus muzejs sadarbībā ar Latvijas Alus darītāju asociāciju un Latvijas Alus darītāju savienību rīkotais alus festivāls "Latviabeerfest 2012" Vērmanes dārzā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pētījumā noskaidrots, ka neveselīgs uzturs un kaitīgi ēšanas paradumi bērniem palielina alkoholisma risu to vēlākajā dzīvē.

Pētījums publicēts zinātniskajā žurnālā “Public Health Nutrition”, un tajā minēts, ka uztura veidam ir pat lielāka ietekme uz padsmitnieka vēlāko dzīvi nekā audzināšanai un ģimenes ienākumu līmenim.

“Cilvēki būtu vairāk jāizglīto par neveselīga uztura ilgtermiņa efektu uz jauniešu vēlāko veselību,” preses relīzē teica pētījuma autore Lorīna Lisnere.

Eiropas pētnieki izpētīja vairāk nekā 2200 bērnu (vecuma grupā no 6 līdz 9 gadiem) ēšanas paradumus, bet, kad tiem bija 11 līdz 16 gadi, vēlreiz tos aptaujāja un novēroja.

“Pēc mūsu veiktās analīzes un novērojumiem noskaidrojās, ka pastāv spēcīga saikne starp bērnu uzturu un alkohola daudzumu, ko viņi vēlāk patērē,” teica pētniece Kirstena Meliga.

Lai arī zinātnieki nedomā, ka bērniem vajadzētu pilnībā izslēgt treknus ēdienus no sava uztura, tomēr būtu vērtīgi uzturu sabalansēt un dažādot.

“Lūk, ir redzams, ka liekais svars un diabēts nav vienīgās kaites, kas draud bērniem, kuri ēd neveselīgi,” piebilda Lisnere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu